Economia

Els organitzadors de les consultes ja miren cap al 25 d'abril

El 'sí' guanya a les consultes d'aquest diumenge amb un 92,33% dels vots davant el 4,9% del 'no'. La participació es queda en un 21,55%, sis punts per sota del 13-D

La Coordinadora Nacional considera que la consulta d'aquest diumenge a 80 municipis catalans ha creat un "pont" entre la convocatòria del 13 de desembre i les pròximes cites, el 25 d'abril (amb Girona, Lleida, Igualada, Manresa i Figueres, entre d'altres) i el 20 de juny (Cornellà i Sant Boi de Llobregat).  El a favor de la independència de Catalunya s'ha imposat de nou en aquest 28 de febrer amb un 92,33% dels vots (56.128) davant el 4,9% dels no (2.986), el 2,8% dels vots en blanc (1.677) i 0,30% de nuls (186), segons ha anunciat la Coordinadora Nacional amb un 99,05% dels vots escrutats. La participació, amb la votació de 62.370 persones de les 290.027 persones que estaven cridades a votar, s'ha situat en el 21,55%, sis punts per sota de la primera onada de consultes (27,6%).

Els organitzadors de la consulta han remarcat l'increment dels vots contraris a la independència, que ha crescut un 1,66% respecte a la primera tongada. Per la Coordinadora la mobilització dels votants del 'no' dóna "normalitat" a la consulta i la consolida com un instrument per valorar l'opinió.

En la població més gran on s'ha celebrat la consulta en aquesta segona cita unitària conjunta, El Vendrell, la participació s'ha quedat en un 9,09%. Amb un padró de 29.398, amb més grans de 16 anys i immigrants,  han votat 2.611 persones, de les quals 2.423 (92,80%) han votat a favor de la independència i 167 (6,40%), en contra.

La Coordinadora Nacional valora l'assistència a les urnes com "un èxit" perquè la convocatòria s'ha estès a comarques com el Baix Llobregat i el Baix Penedès, "on no ha estat fàcil" organitzar una consulta i considera que les dades de participació no són comparables.

El portaveu de la Coordinadora, Uriel Bertran, ha valorat positivament que entre les tres jornades de consultes realitzades –el 13 de setembre a Arenys de Munt i el 13 de desembre en 167 municipis– hi ha hagut 240.000 vots a favor de la independència, xifres que qualifica d'"impressionants i molt significatives".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES
economia

La zona euro supera la recessió tècnica

barcelona
economia

Els pagesos tallaran la frontera amb França el 3 de juny en una protesta “històrica”

barcelona
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA