Economia

Tractorada contra la crisi de preus a la pagesia

Unió de Pagesos critica la passivitat dels governs català i espanyol en l'ajudar al sector

Els pagesos han dit prou als baixos preus que reben per als seus productes i aquest dimecres han decidit sortir al carrer. Dues tractorades convocades per Unió de Pagesos, que han sortit a quarts d'onze del matí des de Reus i Valls, han arribat a Tarragona per fer sentir la seva veu davant la Subdelegació del govern espanyol i la Delegació de la Generalitat, a qui acusen "d'inacció" davant la greu situació que pateix el sector. Segons el sindicat, en la mobilització hi han participat uns 150 tractors.

El lema de la protesta és Volem preus justos al camp i a la ciutat, el govern no es mou la pagesia no s’atura i l'objectiu és denunciar els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part de les grans distribuïdores i l'agroindústria. 

El coordinador territorial de Tarragona, Josep Maria Coll, critica el govern català i espanyol perquè "no fan complir les normatives de competència, comerç i consum" i permeten que les gran distribuïdores imposin el preu, que alhora també perjudica als consumidors que veuen incrementar els preus al mercat.

Coll ha assegurat que els pagesos estan cansats "i molt enfadats". "Sembla que els pagesos haguem de pagar totes les conseqüències de la crisi", ha assegurat. El coordinador de Tarragona ha explicat que han demanat la compareixença del conseller d'Agricultura, Joanquim Llena, i que es convoqui un debat sobre les polítiques agràries al Parlament. "La pagesia necessita un pla estratègic sobre la taula", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.