Economia

Novartis farà a Catalunya el seu fàrmac més venut

Farmàcia

Novartis España s'ha emportat la meitat de la producció mundial del primer fàrmac de la multinacional, l'antihipertensiu Diovan. La fabricació s'assumirà des de la factoria de Barberà del Vallès, després de guanyar la disputa amb cinc països i bàsicament Turquia i Itàlia.
No obstant, el grup suís ha donat responsabilitats productives tant a Espanya com a la planta de Torre Annunziata, a Nàpols (Itàlia).

Aquest ha estat un dels projectes que ha marcat la gestió de la filial espanyola al llarg del 2007, i ve a recompensar "els esforços en inversions que Novartis España ha dut a terme", va destacar ahir Jesús Acebillo, president de la filial espanyola.

En el període 2004-07, la divisió catalana ha fet inversions per uns 72 milions d'euros, el 60% dels quals s'han destinat a la planta vallesana.

Aposta de futur
L'adequació per a la fabricació del Diovan ha requerit 27,5 milions l'últim any. Obtenir el Diovan és alhora un reconeixement i una garantia per al futur industrial de Barberà, ja que en tractar-se d'un fàrmac amb més volum de fabricació aporta eficiència i "fa que el centre sigui molt més competitiu per atreure d'altres possibles productes", va explicar Acebillo, en referència a les plantes que la multinacional té als països emergents.

L'eficiència que ha assolit Barberà per l'alta qualitat i l'ajust de costos ha estat "decisiva", va reconèixer ahir el nou responsable mundial de la divisió farmacèutica de Novartis, Joe Jiménez.

Fins ara, el Diovan es produïa en 15 centres d'arreu del món, amb unes vendes el 2007 de més de 3.380 milions d'euros, el 12,55% de les vendes totals de la multinacional. Amb aquest fàrmac, Barberà, amb una plantilla de 418 persones, elevarà la producció anual dels 95 als 110 milions d'envasos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?