Economia

Els treballadors de Funosa accepten una reducció del 12,5% del sou

ZONA METROPOLITANA

L'empresa Funosa aturarà la producció el dilluns i el divendres. Així ho han acordat l'assemblea de treballadors i la direcció de la planta, emplaçada a Òdena (Anoia). Els 336 empleats de la companyia deixaran de treballar i cobrar cinc hores cada setmana, el que significarà una reducció del 12,5% de sou. D'aquesta manera, l'empresa especialitzada en la fabricació de peces de fusió vol afrontar la davallada de la producció, que segons fons del sindicat CGT, en els darrers mesos s'ha situat entre el 60% i el 70%. Per la seva banda, el sindicat UGT es mostra contrari a l'acord perquè considera que es tracta d'un "xec en blanc" que recull les condicions imposades per l'empresa mitjançant la "coacció" i la "por".

Segons Ricardo Marino, president del comitè d'empresa i afil·liat a la CGT, Funosa tenia una càrrega de treball de 3.800 tones al mes i, actualment, la producció ha disminuït fins a les 1.300 tones. Marino ha explicat que l'empresa assumirà una disminució de producció fins a les 2.600 i, per sota, ho faran els treballadors, que renunciaran a treballar una hora diària que s'acumularà en dos dies a la setmana.

L'acord entre els treballadors i la direcció, que va obtenir un suport del 68% dels treballadors, estableix que una vegada l'empresa de fusió assoleixi una producció de 3.100 tones, un 30% dels beneficis generats es destinaran a retornar la part proporcional del sou que els treballadors no han cobrat mentre que la plantilla no haurà de retornar les hores. La mesura té vigència durant tot aquest any.

Per la seva banda, Juan Miguel Sanchez, membre del comitè d'empresa del sindicat UGT, considera que l'assemblea ha aprovat l'acord per la "coacció" i la "por" que va imposar la direcció de l'empresa i ha lamentat que no s'hagi iniciat un tràmit administratiu per garantir la transparència del procés, ja que la direcció no ha presentat la documentació per acreditar l'estat de comptes de Funosa.

Tot i així, la CGT ha assegurat que l'acord entre els treballadors i la direcció de Funosa s'ha registrat en el departament de Treball. Paral·lelament, Sanchez considera que s'ha signat un "xec en blanc" que incorpora les condicions imposades per l'empresa sense que s'hagi obert cap procés de negociació.

A més, el sindicat UGT ha explicat que la mesura només rebaixa la producció un 12,5%, mentre que creuen que la disminució de feina és "molt superior". "L'empresa podria entrar en un endeutament però això és només una opinió ja que no ho hem pogut contrastar perquè l'empresa no ha presentat els números", ha sentenciat Juan Miguel Sanchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona