Economia

Ficosa redueix els acomiadaments de 140 a 50 treballadors

L'empresa de components d'automòbil concreta la unificació de les seves dues plantes a Rubí

L'empresa de components d'automòbil Ficosa avança en el projecte d'unificar les seves dues plantes de Rubí i, segons ha comunicat, això garantirà la continuïtat de 90 persones.

I és que, després de l'acord amb el comitè i el vistiplau de la plantilla, l'excedent de plantilla amb aquest projecte s'ha reduït de 140 treballadors a 50, que abandonaran l'empresa voluntàriament a través d'un pla de baixes, segons ha explicat el president del comitè d'empresa de Ficotranspar, Bartolomé Martínez.

A partir d'ara, el projecte de Ficosa depèn que l'Ajuntament doni el vistiplau a la requalificació dels actuals terrenys que ocupen les factories Ficotriad i Ficotranspar. Totes dues quedaran ubicades en una sola fàbrica que també aglutinarà un centre de R+D especialitzat en els productes que quedaran a les instal·lacions: caixes de canvis i dipòsits eixugaparabrises.

El mateix consistori va posar com una de les condicions per abordar aquest projecte que hi hagués un pacte entre Ficosa i els treballadors. El fabricant espera que la venda d'aquests terrenys, en els quals està de lloguer, li reporti una vegada requalificats uns ingressos fruit d'un acord previ amb la immobiliària que els va adquirir. Ficosa té aquesta suma per emprendre la construcció del nou centre.

Segons el president del comitè, els plans de Ficosa passen per tenir a punt la fàbrica de Rubí l'any que ve i les tasques per unificar aspectes i condicions laborals de les dues empreses començaran aviat.

Els treballadors que vulguin acollir-se a les baixes voluntàries per abandonar la companyia percebran unes indemnitzacions ja pactades que van des dels 6.000 fins als 55.000 euros, i hi haurà compensacions específiques per al col·lectiu de treballadors entre 57 i 64 anys.

A més, arribat el moment del trasllat a una nova fàbrica, la direcció ha acordat abonar als treballadors un plus de 30 euros mensuals durant els 12 primers mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA