Economia

Tots els partits de les Balears, units contra Blanco per la retallada dels descomptes aeris

Presentaran una proposició no de llei per sol·licitar al ministre de Foment que mantingui intacta la subvenció del 50% als bitllets d'avió

Les quatre formacions polítiques amb representació al Parlament balear, PSOE, PP, Bloc i UM, rebutgen les declaracions del titular de Foment, José Blanco, referents a la possible retallada dels descomptes aeris per als residents de les Balears. Aquesta mesura, però, també afectaria els ciutadans de les Canàries, Ceuta i Melilla. Segons publiquen els mitjans de comunicació autonòmics, la Junta de Portaveus va acordar debatre per la via d'urgència dimarts vinent, en el ple del Parlament, dues proposicions no de llei del Bloc i el PP per sol·licitar al Ministeri de Foment que mantingui intacta la subvenció del 50% al transport aeri dels residents de les Balears.

Blanco va afirmar al Senat dimarts passat que el 20% dels passatgers utilitza el 41% de les ajudes pels descomptes. Segons el titular de Foment, no es pot utilitzar el descompte de resident per comprar bitllets de classe Bussiness. És per aquest motiu que les intencions de Blanco han unit tots els partits de les Balears, que s'han oposat al retall pressupostari.

Així, el proper dimarts, es debatrà al Parlament dues proposicions no de llei, per tal que el Ministeri de Foment no modifiqui les subvencions aèries. El Bloc, de la seva banda, debatrà la proposició per sol·licitar que l'executiu central no disminueixi la partida destinada a subvencionar les comunicacions aèries entre l'arxipèlag i la Península.

El PP ha presentat una proposta en la mateixa línia que la dels nacionalistes, però, a més, proposa una tarifa única als bitllets per evitar les alteracions de preu segons la companyia. De fet, en la legislatura passada, el PP va proposar una tarifa única de 27 euros per als vols entre illes, però no es va arribar a aplicar.

A part de la unanimitat entre els partits polítics, el Govern balear i els consells insulars, les patronals CAEB i PIME, els sindicats CCOO i UGT, les cambres de comerç de les Balears i les associacions de línies aèries AECA i ACET han acordat també rebutjar qualsevol rebaixa en el descompte de resident.

En relació amb els possibles contactes entre l'executiu autonòmic i el ministre Blanco, el conseller de Medi Ambient i Mobilitat ha afirmat aquest dimecres que tenia constància que el president Antich i Blanco havien parlat, tot i que encara no s'ha produït cap reunió per tractar aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona