Economia

Milers de persones clamen pels carrers de Palma en contra de la reforma laboral i demanen la rectificació de Zapatero

Segons els sindicats, unes 20.000 persones van participar en la marxa, que va durar tres hores

Milers de persones van manifestar-se dimecres pels carrers de Palma en contra de la reforma laboral aprovada pel govern de Rodríguez Zapatero. Els clams eren unànimes: “Així, no. Rectificació ara”. Els sindicats han xifrat la participació en la marxa en unes 20.000 persones, tot i que la policia parlava d'unes 10.000. La protesta es va allargar durant unes tres hores i no hi va haver incidents greus tot i que alguns magatzems van tancar les portes davant el pas de la marxa.

La manifestació estava convocada per les sis de la tarda però es va iniciar amb retard. Va arrancar a la plaça Espanya i va acabar a la plaça Major de Palma. A l'avinguda Jaume III, es van produir els únics incidents de la jornada. Va ser en uns grans magatzems perquè tenien les portes tancades però hi havia clients a l'interior. Amb crits d'“esquirols”, els manifestants van estar estona pressionant davant l'entrada de l'establiment i també van colpejar els vidres de l'aparador.

Paral·lelament a la mobilització majoritària, alguns sindicats minoritaris com la CGT van realitzar recorreguts alternatius, que també van confluir a la plaça Major.

La secretària general de CCOO, Katiana Vicens, va demanar al govern estatal que rectifiqués i que fes un “gir a l'esquerra”. Vicens va dir que Zapatero té la “pilota” al seu terrat, i va advertir que si vol fer “experiments amb els seus companys europeus” que els faci amb “gasosa” i no amb els treballadors.

Per la seva banda, el secretari general de la UGT, Lorenzo Bravo, també va demanar la rectificació de Zapatero per la reforma laboral. Si no es vol fer enrere, va dir Bravo, en lloc de dimitir, ja el traurà la societat per mitjà “de les urnes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona