Economia

AGRICULTURA

LA PLAGA DEL CARGOL POMA

Maquinària agrícola sota control al Delta

Agricultura obliga a desinfectar-la per evitar la propagació del cargol poma als arrossars del marge dret

Tota la maquinària agrícola que travessa del marge esquerre del delta de l'Ebre al dret s'ha de desinfectar per evitar la propagació de la plaga del cargol poma als arrossars de la dreta del Delta. Des de fa una setmana, l'empresa Agroserveis s'encarrega de dur a terme aquests treballs i ja ha netejat una dotzena de màquines. “Quan el propietari de la maquinària ha de travessar al marge dret del Delta ens truca i quedem en un dels punts que ha habilitat el Departament d'Agricultura per fer la desinfecció”, han explicat des d'Agroserveis. Hi ha dos punts de neteja, un a l'Aldea, a la carretera que va de Deltebre a Amposta, i l'altre a Deltebre, al costat del centre cívic.

Les tasques de neteja consisteixen a treure primer amb una aixada tot el fang que s'acumula a les maquines agrícoles que s'utilitzen per segar els camps d'arròs, i després netejar-les amb profunditat amb una mànega d'aigua a pressió. Així s'aconsegueix treure tota la terra i les postes de cargol poma que hi ha entremig. Després de la neteja, Agroserveis fa un certificat al propietari del vehicle agrícola, un certificat que han de mostrar als Mossos d'Esquadra perquè els autoritze a passar a l'altre marge de riu.

La desinfecció de la maquinària agrícola és una de les mesures que han decidit emprendre els departaments d'Agricultura i Medi Ambient per combatre la plaga del cargol poma. A final del mes d'octubre, una vegada finalitze la sega, s'assecaran tots els arrossars del marge esquerre del Delta.

Els tècnics sostenen que si s'aconsegueixen tenir els camps eixuts durant cinc o sis mesos es podrà minimitzar l'impacte del mol·lusc invasor, que s'ha escampat des de la zona de l'ermita de l'Aldea (focus inicial) fins a la desembocadura de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà del mes d'abril

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona