Economia

La contra

Turisme de suro

El gremi d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre premia els empresaris surers catalans per la seva defensa del patrimoni natural i forestal empordanès

Turisme és tot. I més en aquest petit Edèn que és l'Empordà. Per això, el gremi d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre ha decidit en l'edició d'aquest any atorgar el seu màxim guardó, el Timó d'or, a una entitat no relacionada directament amb el turisme, però que serveix de complement en preservar el patrimoni natural i cultural d'aquest paradís. Es tracta de l'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya (Aecork), creada l'any 1977 i amb seu a Palafrugell, un dels molts olimps d'aquest racó de Déu. A més, el gremi hoteler i turístic també ha volgut premiar altres elements d'aquest sector industrial que són totalment transportables al seu sector, com pot ser la qualitat, la innovació o el medi ambient. I és en aquesta línia que ha decidit atorgar el Timó de plata a l'empresa Pordamsa, que es dedica a la producció i venda de porcellana i amb reconeixement a nivell mundial. D'altra banda també ha concedit el premi Cooperativa de l'any a Peixos Palamós, creada a Palamós l'any 1981 i actualment arreu del món, per la qualitat dels productes i del servei.

Una qualitat que també valora en la feina diària. En aquest sentit, ha premiat amb diploma els establiments que han obtingut certificats de qualitat, com han estat el càmping Salatà de Roses, l'hostal de la Gavina de s'Agaró, la platja Gran de l'Estartit, les platges de l'Escala i les cales de sa Riera i Aiguablava de Begur.

Sense oblidar, al mateix temps, la constància en la feina diària, que fa que els negocis segueixin pervivint en el temps, com són els casos dels 25 anys del càmping Medes de l'Estartit o del restaurant Cau del Pescador de Sant Feliu de Guíxols; els 50 anys del càmping Interpals de Pals, l'hotel Medes II de l'Estartit i l'agència Corredor Mató de Tamariu, i els 75 anys de l'hotel Llevant de Llafranc.

L'entrega dels premis es va fer ahir a la nit a l'Empordà Golf Hotel Spa de Gualta, dins de la festa del gremi, que arribava a la trentena edició. La festa va comptar amb parlaments de la presidenta de l'entitat organitzadora, Montse Closas, i del director general de Turisme de la Generalitat, Joan Carles Vilalta. Closas i Vilalta van destacar la importància que té el sector surer per al turisme. “Ha fet una decidida aposta per la preservació i la sostenibilitat del territori”, va dir Closas. “El paisatge és tractat per l'home”, va recordar Vilalta, que va instigar el sector turístic a continuar portant el timó de les seves empreses endavant en els temps actuals de crisi.

La festa, però, la va tancar un dels històrics i guardonats de la nit, Narcís Coll, propietari de l'hotel Medes II de l'Estartit. Coll va dedicar un poema als 30 anys de l'entitat, en què lloa la tasca de l'entitat sectorial en vista a potenciar la qualitat i la gastronomia d'aquest bell racó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA