Economia

Expocasió es consolida i augmenten les vendes

Els concessionaris han tancat tractes per a 150 vehicles i preveuen arribar als 200 amb les gestions que es faran aquesta setmana

Hi havia prop d'un miler de cotxes de més de vint marques

La segona edició de la fira de cotxes de segona mà Expocasió de Fornells de la Selva ha obtingut una bona afluència de visitants, que s'ha traduït amb un augment en el nombre de vendes. Per als promotors de la mostra, aquest any ha estat de consolidació i els bons resultats garanteixen que hi haurà una tercera edició.

A la fira, hi van participar un total d'onze concessionaris, que representaven més de vint marques de vehicles. Del prop d'un miler de cotxes que hi havia exposats, se'n van tancar les vendes de 150 i, segons els promotors, moltes operacions s'acabaran d'enllestir aquesta setmana, la qual cosa segurament permetrà arribar a l'objectiu inicial: 200 cotxes venuts, el doble que en l'edició passada.

De les operacions que s'han tancat, majoritàriament es tracta de turismes, tot i que també hi havia oferta de vehicles comercials. Els preus eren diversos però exposats en el parc, hi abundaven els cotxes en molt bones condicions i poc quilometratge. S'hi podien veure, per tant, molts cotxes km 0.

Bon finançament

Pel que fa al finançament, amb motiu de la fira es feien ofertes especials per als clients. La compra de bona part de cotxes no requeria cap aportació d'entrada i el preu es podia pagar en còmodes quotes.

“L'objectiu és consolidar l'Expocasió com la fira de cotxes de segona mà més important de les comarques gironines”, deien fonts de l'organització. Per aquest motiu, amb vista a la tercera edició, es vol obrir la mostra a més concessionaris de la demarcació. Aquest any ja se n'hi han afegit sis, a més dels quatre de Fornells que van promoure la primera edició.

El doble d'espai

La mostra va ocupar 50.000 metres quadrats –el doble que l'any passat– just a l'autovia de l'N-II a Fornells de la Selva, a la zona on es concentren els concessionaris. Això va obligar a tallar el trànsit en aquest tram, i es va haver de desviar els vehicles que entraven i sortien de Girona per la zona del pla de la Seba, just per darrere de l'autovia. Malgrat això, no hi va haver incidències i els cotxes van circular sense cap problema.

A part de l'exposició de cotxes, Expocasió va oferir una zona d'activitats lúdiques, especialment per a la mainada, amb inflables i un petit circuit de cotxes. També hi havia bar, per cridar més l'atenció del públic, sobretot el familiar.

Expocasió va sorgir l'any passat com una iniciativa dels concessionaris de Fornells per fer front a la crisi econòmica del sector de l'automoció. Tot i que el descens en el nombre de vendes és més important en els vehicles nous –especialment per la pujada de l'IVA i per la retirada d'ajudes públiques– que no pas en els de segona mà, la mostra ha estat una manera d'unir esforços i treballar conjuntament per trobar alternatives de negoci.

Els promotors es van mostrar ahir realment satisfets per la marxa de la fira, que es va obrir el dijous i es va cloure ahir. Ha estat el cap de setmana, doncs, quan s'han acumulat més visitants i quan s'han tancat més negocis d'operacions de vendes.

LA XIFRA

150
Cotxes
són els que s'han venut durant la mostra. Tot i això, aquesta setmana es tancaran més operacions.

LA FRASE

L'objectiu és consolidar Expocació com la fira de cotxes de segona mà més important de les comarques gironines

LA XIFRA

4
Dies
ha durat la mostra, des de dijous passat fins ahir. L'organització ja pensa en la propera edició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid