Economia

EL PERELLÓ

Una empresa apícola exporta mel al Japó

Apícola Rossend Margalef prepara una partida de 15.000 quilos de mel que es distribuirà als establiments gurmet i hotels de la cadena Shangri-La

L'empresa Apícola Rossend Margalef, un dels principals productors de mel del Perelló, ha tancat un acord comercial amb una empresa japonesa, on exportarà part de la seua producció. De fet, a la primavera ja va enviar una primera partida i ara en prepara una altra de 15.000 quilos de mel, que es vendran amb aquesta marca en establiments gurmet i hotels de la cadena Shangri-La. “Tenim pendent un viatge al Japó per firmar un contracte estable”, ha explicat el gerent de l'empresa apícola, Rossend Margalef. En aquest sentit, Margalef preveu que les exportacions al Japó representen el 2011 un 20% de la facturació total, que enguany serà de 500.000 euros.

Fins fa tres anys, Apícola Rossend Margalef comercialitzava la majoria de la producció a l'engròs, però l'empresa familiar va decidir canviar l'estratègia per incrementar els ingressos. “En tres anys hem triplicat la facturació”, ha dit Margalef. També exporta mel a França i Itàlia amb la seua marca i destaca que, fins i tot al Japó, es manté l'etiqueta en català als pots de mel.

L'empresa perellonenca produeix mel de romaní, taronger, timó, farigola i mil flors, entre altres. Per respondre a la demanda dels nous clients, l'empresa ha renovat la planta envasadora, que té una capacitat de producció de 5.000 quilos diaris. La producció anual d'Apícola Rossend Margalef se situa entre els 60.000 i els 90. 000 quilos de mel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona