Economia

energia nuclear

ANAV capgira la tendència a subcontractar l'activitat

L'empresa que gestiona els reactors d'Ascó i Vandellòs ha incorporat més de 200 treballadors a la seva plantilla en dos anys i diu que l'objectiu és tutelar almenys la meitat del personal que opera a les centrals

Durant l'any 2010 l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) haurà incorporat a la seva plantilla un total de 115 professionals, entre tècnics superiors (16), tècnics mitjans (47) i professionals (52). Aquest fet accentua la tendència encetada ja el 2009, en què la firma va contractar 83 treballadors més; suposa un punt de notorietat en temps de crisi i, sobretot, s'emmarca en l'objectiu de capgirar una inèrcia que havia situat l'activitat de manteniment i operació subcontractada a altres empreses per damunt del 60% del treball que generen les dues centrals nuclears. Això havia convertit ANAV en el blanc de les critiques dels antinuclears, sobretot quan s'enregistraven incidents rellevants. Ara, segons el director general de l'empresa, José María Grávalos, l'objectiu és equiparar l'activitat que fan els treballadors en plantilla amb la subcontractada, és a dir, tutelar directament almenys la meitat de les operacions de les seves plantes.

Actualment, però, segons dades actualitzades el mes passat, aquest objectiu encara queda relativament lluny: ANAV disposava a 26 de novembre d'un personal propi integrat per 974 persones (496 a Ascó i 478 a Vandellòs, on hi ha la seu corporativa), quan el personal de les empreses col·laboradores estables suposava un total de 1.282 treballadors (56,8%).

A aquest percentatge s'hi ha d'afegir el gros del personal addicional d'empreses de serveis que treballen durant els períodes de recàrrega de combustible. L'any que ve, els tres reactors s'aturaran per recarregar, i això suposarà en cada cas entre 800 i 1.000 treballadors.

EL PES REAL

56,8%
és el percentatge
de treballadors que operen a Ascó i Vandellòs que encara són d'empreses externes a ANAV


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona
Economia

Destinen 1,7 milions a contractar més personal de suport als temporers de Lleida

Lleida
Economia

Damm tanca el 2023 amb 130 milions de benefici, un 28% més que l’any anterior

barcelona

Les càrnies i la indústria química fan créixer les exportacions gironines a l’abril

girona
economia

La Caixa preveu augmentar la inversió en Naturgy i Telefònica

barcelona

Calsina Carré, Henkel i CHEP fan un acord de transport sostenible

pont de molins
economia

El president del BBVA fa una picada d’ullet a les pimes en l’assalt al Sabadell

Santander
economia

Les exportacions catalanes pugen un 5,6% a l’abril després de cinc mesos de descensos

barcelona
ECONOMIA

Les darreres pluges no remunten les activitats aquàtiques a Mont-rebei

Os de Balaguer