Economia

Catalunya ja pot generar 849 MW amb l'energia eòlica

Durant l'any 2010 s'ha incrementat la capacitat en 195,13 MW amb la posada en marxa de 6 nou parcs

L'Associació Eòlica de Catalunya recorda que encara s'està lluny de l'objectiu dels 3.500 MW

La capacitat de generació de les centrals eòliques catalanes s'ha situat en els 849,64 megawatts (MW) aquest 2010, amb un total de 31 parcs i 626 generadors en funcionament, segons ha informat avui l'Associació Eòlica de Catalunya (EolicCat). En total, durant aquest any s'han afegit 195,13 MW a la xarxa elèctrica catalana amb la posada en marxa de sis nous parcs.

En concret, s'han connectat de manera total o parcial els parcs de Corbera, Vilalba dels Arcs, Mudèfer, Almatret, Sant Antoni i Coll de la Gola, ubicats a les comarques de la Terra Alta, el Segrià, Les Garrigues, Ribera d'Ebre i Priorat.

Els dos parcs eòlics amb una connexió parcial són, d'una banda el de Sant Antoni en el Segrià i per un altre el de Coll de la Gola, entre el Priorat i la Ribera d'Ebre.

Segons les dades aportades per la mateixa entitat, la capacitat de generació eòlica instal·lada actualment a Catalunya ha suposat una inversió total de 275 milions d'euros i suposa una transferència de renda al territori de 950.000 euros cada any.

El president d'aquesta patronal de les empreses promotores de centrals eòliques, Ramon Carbonell, ha valorat positivament que “Catalunya avanci en la implantació d'energia eòlica i escali posicions en aquest sentit pels grans avantatges tan visibles com invisibles que aquesta aporta a la societat i al territori”.

Segons ha explicat EolicCat, els beneficis mediambientals d'aquests parcs es tradueixen en què durant un any s'ha evitat l'emissió de 700.000 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera, l'equivalent a retirar de la circulació mig milió de turismes, i s'ha generat amb una energia autòctona, neta i renovable l'equivalent al consum elèctric anual de 600.000 llars catalans.

Amb tot, Carbonell, recorda que cal accelerar el ritme d'instal·lació d'eòlica a Catalunya “perquè encara estem lluny d'assolir l'objectiu dels 3.500MW marcat al Pla de l'Energia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona