Economia

la vida social

La Vall de Bianya s'omple amb la Fira del Farro

El bon temps va portar més de sis mil visitants a la fira garrotxina dedicada a un plat característic i tradicional de la vida de pagès

El farro, un plat característic de muntanya que consisteix en farinetes de blat de moro o de mongetes i cansalada, és el motiu de la celebració per quart any consecutiu de la fira que es fa a la Vall de Bianya. El bon temps va fer acostar ahir al matí prop de sis mil persones a la població de la Garrotxa.

Les farinetes, però, només eren l'excusa. Al costat d'un enorme camp de conreu i al camí que du al mas Colomer hi havia parades de tots els productes gastronòmics propis de la zona: fesols, mel, formatges artesanals, embotits, llardons, artesania, etc.

El bon temps va fer que des de ben aviat la fira s'omplís de visitants de la mateixa comarca i de turistes de cap de setmana.

Aquesta quarta edició ja havia començat el dia abans, dissabte, amb la presentació de la fira, amb tastos i xerrades d'especialistes, com ara Matilde Eizaguirre, catedràtica de Producció Vegetal de la Universitat de Lleida, que va parlar sobre el blat de moro i els seus insectes, i xerrades de gastronomia, com ara la que va fer el cuiner Pep Nogué sobre el blat de moro i la cuina d'avantguarda. Durant el matí d'ahir, la fira va acollir altres activitats, per exemple, visites guiades al mas Colomer per veure el funcionament del molí, l'exposició d'animals i exhibicions de bicitrial i de tir amb arc. Dos grups d'animació van actuar al llarg del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona