Economia

L'any s'inicia amb més destrucció de llocs de treball a l'Alcoià

La indústria presenta dades positives després de molts mesos

Al gener del 2011, 193 treballadors han vingut a sumar-se en les comarques de l'Alcoià i El Comtat a les llistes de l'atur fins situar-se en la xifra de 16.423 parats. La major pujada s'ha produït a la ciutat d'Alcoi amb 110 parats més, seguida de Cocentaina amb 50, Castalla amb 42, Muro amb 21, Banyeres de Mariola amb 10 i Onil amb 9 més. Pel contrari, la major baixada s'ha donat a Ibi amb 78 menys, resultant la resta de les baixades insignificants.

Per sectors de producció, la Indústria ha tingut el millor comportament amb 90 parats menys, mentre que s'han registrat pujades en Agricultura amb 31 més, Serveis amb 191, Sense Ocupació Anterior amb 14 i en Construcció amb 47 més.

Segons la central sindical UGT, haver començat l'any amb aquestes xifres no deixa de ser una mala notícia a pesar que la contractació ha experimentat un lleuger repunt respecte a gener de l'any anterior a l'haver-se firmat 317 contractes més. Així mateix, i després de mig any d'aplicació de la Reforma Laboral, esta s'ha mostrat ineficaç perquè encara continua existint destrucció d'ocupació i el poc treball que es crea té un caràcter majorment temporal. Encara així, UGT valora de forma positiva la signatura de l'Acord Social i Econòmic per al creixement i l'ocupació que representa la garantia de les pensions tenint en compte la situació econòmica del país caracteritzada per un creixement econòmic dèbil, inflació alta i molta desocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.