Economia

economia

La Taula del Sénia subvenciona la contractació de 70 titulats universitaris

Unes 200 persones aspiren a l'oferta laboral que han presentat dotze ajuntaments i 36 empreses

La mancomunitat hi destinarà mig milió d'euros

En plena crisi econòmica i amb l'índex d'atur en línia ascendent, la Mancomunitat de la Taula del Sénia aconseguirà que en les properes setmanes es contracten una setantena de joves titulats universitaris, tots ells menors de 40 anys i preferentment empadronats als pobles de la Taula del Sénia –24 municipis repartits entre les comarques del sud de Catalunya, el nord del País Valencià i Aragó–. Concretament, la mancomunitat subvencionarà un 66% del salari d'aquests titulats universitaris, que serà de 10.800 euros bruts per un període d'entre sis i vuit mesos. És a dir que pagarà 7.200 euros per persona contractada. Aquests diners, entre 400.000 i 500.000 euros en total, aniran a càrrec d'un conveni per al desenvolupament rural que la mancomunitat va subscriure fa uns mesos amb el Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí.

Per dur a terme aquest projecte es va obrir el 20 de gener una borsa de treball. La convocatòria s'ha tancat aquesta setmana amb uns 265 titulats universitaris que buscaven feina i una setantena d'ofertes de treball –vint places proposades per dotze ajuntaments i cinquanta oferides per 36 empreses privades–. Entre els principals demandants, en l'àmbit municipal figuren l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, la Sénia i Santa Bàrbara, amb tres places cadascun. L'Ajuntament més petit que busca un titulat universitari és el de Vallibona, de la comarca dels Ports, que demana un titulat en ciències ambientals. Pel que fa a les empreses privades, destaquen les cinc places del centre de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a la Ràpita; l'empresa de serveis socials l'Onada, amb quatre, i la cooperativa de cítrics San Alfonso,a Ulldecona, amb quatre més. També hi ha el Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de la Sénia.

Les titulacions més sol·licitades estan relacionades amb les telecomunicacions i la informàtica, i també les enginyeries agrícoles, segons va explicar el gerent de la mancomunitat, Jaume Antich, que va precisar que l'objectiu és que els joves del territori que han hagut de sortir fora per estudiar puguen trobar una sortida laboral a casa. La idea és que aquest programa d'ajuts tinga continuïtat els propers anys, atès que el conveni amb el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí té una vigència de cinc anys, fins al 2015.

LA XIFRA

10.800
euros
serà el salari que percebran els contractats per un període d'entre 6 i 8 mesos de feina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?