Economia

economia

L'atur continua creixent i el febrer 692 maresmencs es van quedar sense feina

Segons les dades del Consell Comarcal la xifra de desocupats a les llistes ja és de 37.067 persones, que representa una taxa d'atur del 16,22%

La situació no millora des que ha començat l'any pel que fa a la gent que no troba feina. El mes de febrer s'ha registrat a la comarca un nou increment en la xifra de persones que estan a l'atur. Segons les dades de l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, durant el mes passat, al Maresme hi havia un total de 37.067 persones que no tenien feina. Aquesta xifra representa un increment respecte al mes anterior de 692 persones que s'afegeixen a les llistes de l'atur.

El nou augment, que ha estat inferior al registrat a tot Catalunya o a la demarcació de Barcelona, situa la comarca en una taxa d'atur del 16,22 per cent, un punt percentual per sobre de la mitjana a Catalunya i un 0,90 per cent més que al conjunt de la demarcació barcelonina.

D'entre el nombre de persones desocupades, el col·lectiu més perjudicat han estat els joves menors de 25 anys. És especialment significatiu l'increment de l'11,15 per cent, el febrer, del nombre d'inscrits d'entre 16 i 19 anys.

Pineda de Mar, la pitjor

A Pineda de Mar continuen tenint la taxa d'atur més elevada de tota la comarca, amb un percentatge del 22,21 per cent. També superen la mitjana comarcal, Mataró (19,88%), Calella (19,36%), Tordera (18,43%), Malgrat de Mar (18,25%), Premià de Mar (17,76%) i Palafolls (16,50%). Només hi ha quatre municipis on hagi baixat el nombre de persones desocupades: Arenys de Munt, Òrrius, Palafolls i Premià de Dalt. A la resta ha pujat, i destaca l'increment registrat a Sant Cebrià de Vallalta, on l'augment percentual respecte al mes de gener ha estat del 7,14%; el de Cabrera de Mar (6,16%), i el de Santa Susanna (6,14%).

LA XIFRA

37.067
és el nombre de persones que són a les llistes de l'atur a la comarca a final de febrer.

La construcció comença a donar ocupació

Per sectors, l'únic que ha registrat un descens en el nombre de desocupats ha estat el de la construcció, que ha experimentat una variació mensual del (-0,87%); a la resta hi ha hagut un increment. El dels serveis és el que concentra més desocupats (21.217); el segueix la indústria (7.153); la construcció (6.055); el col·lectiu sense ocupació anterior (2.031), i l'agricultura (611).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona