Economia

Les cireres més cares viatgen als Estats Units

Fetes al Segrià i just quan no n'hi ha a cap país del món, el que assegura alts preus

L'empresa lleidatana Sat Edoa ha iniciat aquest dijous la recol·lecció de les cireres “Cherries Glamour”, conegudes com les més cares del món, que produeix en hivernacles de Sucs i Almacelles (Segrià) des de fa 10 anys. Tot i que als seus inicis el mercat principal era l'espanyol, des de fa tres d'anys i a causa de la crisi, la demanda ha augmentat als mercats asiàtic, italià, francès, anglès i, enguany per primera vegada, als Estats Units i el Canadà.

La producció de Cherries Glamour ha augmentat enguany gairebé un 17%, ja que s'esperen recollir unes 70 tones, mentre que l'any passat se'n van obtenir unes 60. El preu oscil·la entre els 30 i els 130 euros el quilo, depenent del calibre i la qualitat de la peça.

La campanya de recol·lecció de les cireres més cares del món ha començat deu dies més tard que l'any passat i durarà unes set setmanes, fins a finals d'abril.

Sat Edoa va produir l'any passat unes 60 tones de cireres, de les quals entre 45 tones eren “Cherries Glamour”, és a dir, de la màxima qualitat. Enguany se'n recolliran una setantena, de les quals fins a 55 s'espera que siguin de la categoria més alta.

La singularitat del negoci és que Edoa produeix cireres quan ha acabat la temporada a l'hemisferi sud i encara no ha començat al nord, per tant, poden fixar alts preus per aquesta temporalitat i per l'alta qualitat de les varietats que produeixen.

D'aquesta producció, la majoria s'exportarà a Rússia, Itàlia, França, Àsia, Anglaterra, Dubai, l'Índia i per primera vegada a Nord Amèrica. El preu de les “Cherries Glamour”, que pot arribar als 130 euros el quilo o el que és el mateix, un euro la cirera, és tant elevat perquè es tracta d'un producte 'exclusiu' tant pel seu gust dolç com perquè és l'única cirera que es pot consumir en aquestes dates.

Les cireres Cherries tenen entre 15 i 22 graus brix, que mesuren la quantitat de sòlids solubles i el contingut en sucres d'un fruit. Aquesta proporció és superior als 12 brix que s'agafen de referència per determinar que una fruita té bon gust.

La baixada del consum de les “Cherries Glamour” al mercat espanyol no sembla preocupar aquesta empresa lleidatana que té la mirada posada en els nous mercats. L'any passat va ser el torn dels Emirats Àrabs i l'Índia, que s'afegien així a la llista de clients exclusius, com ara la Xina, i enguany les cireres més cares del món arribaran als Estats Units i Canadà.

El president de Sat Edoa, Arcadi Calderó, ha explicat que un dels projectes futurs de l'empresa és continuar l'expansió en aquells països amb un alt poder adquisitiu ja que és un producte d'alta gamma. Calderó també a avançat que s'està treballant per cultivar també d'alta gamma productes com ara l'albercoc, el préssec i el paraguai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona