Economia

LES BORGES BLANQUES

Siemens ofereix 80 llocs de feina per construir la central termosolar

Prioritzarà les empreses i els professionals de la zona

Una trentena es formaran per fer-la funcionar a partir del 2012

Siemens, encarregada del muntatge i acoblament de la central termosolar i la planta de biomassa que Abantia i Comsa-Emte construeixen a les Borges Blanques, busca treballadors, segons va anunciar ahir l'Ajuntament.

L'empresa s'ha adreçat al consistori borgenc per tal que li faciliti una relació de les empreses locals i de la zona que tinguin interès a subcontractar-ne bona part dels serveis i treballs. La previsió és que caldran uns 80 treballadors de forma “immediata”. Els perfils demandats són sobretot instal·ladors electricistes, soldadors, muntadors, carreteres i subministradors de material de ferreteria i de construcció. La obra durarà 15 mesos, fins que la central estigui en marxa a finals del 2012.

L'alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé, ha explicat: “La majoria de serveis i subministres es podran contractar a les Borges sense problemes, perquè la ciutat i la comarca disposen d'un teixit d'empreses solvents que s'adapten a les necessitats de Siemens”. La multinacional ha “insistit” que vol contractar empreses locals. A més, “pot formar una trentena de tècnics que, un cop acabada la planta hauran de fer-se càrrec del manteniment i del funcionament, per tal que coneguin a fons la tecnologia emprada”, que és pionera quant a cogeneració amb biomassa. A més, Siemens també està oberta a que les empreses subcontractades s'ocupin després del funcionament. L'Ajuntament ja ha posat a disposició de l'empresa els serveis tècnics de la Borsa de Treball i el Patronat Municipal de Promoció Econòmica, que ja preparen una relació de perfils de treballadors disponibles i empreses locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga