Economia

economia

Llavaneres signa acords per atraure empreses a la zona industrial, ara deserta

L'Ajuntament tanca un conveni amb la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme per motivar l'arribada d'activitat econòmica i així generar ocupació

Llavaneres està decidit a incentivar l'arribada i instal·lació d'activitat econòmica a la zona industrial del municipi. Per això, i atesa la crisi econòmica, l'Ajuntament ha signat un conveni amb la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) per tal d'informar i “donar facilitats” a l'arribada de negocis en aquest polígon i així poder crear ocupació.

I és que actualment, i des de fa tres anys, la zona industrial de Llavaneres ja està completament urbanitzada i amb tots els serveis a punt per a l'arribada d'empreses, però la crisi econòmica n'ha frenat la implantació, ja que a hores d'ara encara no se n'hi ha instal·lat cap. En total hi ha establertes 40 parcel·les, de les quals 4 són de l'Ajuntament mentre que la resta són privades.

“Qualsevol empresa que s'hi instal·li podrà generar llocs de treball en un polígon que haurà de ser multisectorial”, explicava l'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), que va precisar que les parcel·les que té a les mans el consistori “seran per a les empreses locals”. En aquest sentit, Graupera va assegurar que aquestes parcel·les ara es licitaran a un preu més baix i que “s'aplicaran les bonificacions fiscals que calgui per incentivar la creació de negocis”. L'alcalde es va mostrar convençut que el conveni amb la FAGEM podrà facilitar l'arribada d'empreses al polígon industrial, que va qualificar d'“excel·lent i únic”.

LA XIFRA

40
parcel·les
a punt perquè s'hi estableixin negocis té la zona industrial de Llavaneres, de les quals 4 són municipals.

LA FRASE

Qualsevol empresa que s'hi instal·li podrà generar llocs de treball en un polígon multisectorial
Bernat Graupera
alcalde de sant andreu de llavaneres

També s'ofereixen cursos formatius

Un dels altres punts del conveni entre Llavaneres i la FAGEM serà la col·laboració de l'entitat en les actuacions adreçades als col·lectius de joves i aturats amb programes d'estades en pràctiques a empreses. Segons Graupera, la intenció és que aquest conveni també es pugui fer, més endavant, amb els ajuntaments de Sant Vicenç de Montalt i Caldes d'Estrac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.