Economia

Projecte per adaptar els embotits al consum

La Federació Catalana d'Indústries de la Carn i l'IRTA inicien un projecte per fer embotits baixos en sal, amb poc àcids i menys secs

Disposen d'un pressupost de 2 milions d'euros

La Federació Catalana d'Indústries de la Carn (Fecic) i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han iniciat un projecte de recerca amb l'objectiu d'adaptar els embotits crus-curats tradicionals als nous hàbits de consum. El projecte, que s'anomena Embumad, disposa d'un pressupost de 2 milions d'euros concedits pel Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i es portarà a terme gràcies a la incorporació de 29 empreses càrnies catalanes. La participació de l'IRTA és a través de subprogrames de Tecnologia i Seguretat Alimentària, ambdues ubicades a Monells.

El responsable tècnic de la Fecic, Ignasi Pons, va explicar ahir que les empreses estan detectant un canvi d'hàbits entre els consumidors tant per gust com pel tema de salut, i per això han decidit posar en marxa el projecte, que té una durada de tres anys. Aquests canvis d'hàbits són principalment la reducció de la sal en els embotits, productes carnis poc àcids i menys secs. Tot això sense els “risc en la seguretat i la qualitat en aquests productes, mantenint les característiques organolèptiques i tecnològiques típiques de l'embotit tradicional”.

La seguretat i qualitat alimentària s'han convertit en els darrers anys en una de les principals preocupacions dels consumidors a causa, principalment, de les diferents crisis alimentàries com ara les vaques boges. Per això, en els últims anys els mercats han detectat un interès creixent dels consumidors europeus per productes artesanals i tradicionals.

La finalitat de l'estudi és la de situar en el mercat alimentari embotits curats amb una vida útil adequada als nous processos d'elaboració.

LA XIFRA

29
empreses càrnies
catalanes participen en el projecte a través de la Fecic.

Exportació de productes carnis a la Xina

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, acompanyat del director general de Prodeca, Fernando Bienert, es va reunir divendres amb l'ambaixador d'Espanya a la Xina, Eugeni Bregolat, amb l'objectiu d'enfortir els lligams institucionals per facilitar l'exportació de productes carnis de les empreses catalanes. Catalunya és una de les primeres regions agroalimentàries d'Europa, amb un volum de negoci de 21.930 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA