Economia

ESCALADEI

Vendre vi i territori

La primera mostra de vins de la DOQ Priorat aplega durant dos dies a la comarca més de 60 compradors i periodistes de mercats emergents

Les dues jornades en què s'ha desenvolupat la primera Mostra de Vins de la DOQ Priorat –els dies 23 i 24 de maig a Torroja i a Escaladei– han donat molt de si, i han cobert les expectatives dels organitzadors d'obrir-se a nous mercats en moments de dificultats econòmiques. Hi han participat una seixantena de compradors, importadors i periodistes especialitzats en el món del vi, que, procedents especialment de països asiàtics –també de Suïssa i els Estats Units–, han tingut l'oportunitat de copsar sobre el terreny les característiques d'uns vins que qualifiquen d'únics, de paladar fort, amb caràcter. Igualment satisfactòria ha estat l'experiència per a la quarantena de cellers de la DOQ Priorat que han participat en la iniciativa impulsada pel consell regulador de la DOQ Priorat i que té el suport, a través de l'Incanvi, d'un pla de comercialització a tercers països amb fons de la Unió Europea. Molts dels propietaris, gratament sorpresos per l'interès que han demostrat els professionals estrangers, que s'han interessat per les particularitats dels vins, i les varietats de les zones vitivinícoles de la DOQ Priorat, ja hauran aprofitat l'oportunitat de negoci que brindava Espai Priorat, que no només ha estat un punt de trobada, sinó “una plataforma per donar a conèixer el territori als compradors i promoure els contactes de petites empreses de la comarca amb distribuïdors de països emergents”, assenyalava ahir el president del consell regulador de la DOQ Priorat, Sal·lustià Àlvarez, i que “ha permès justificar els costos dels nostres vins”. Una de les compradores provinents del Japó deixava constància amb la visita al Priorat de la qualitat dels vins prioratins fent servir l'expressió “top”, entenent el perquè dels preus “alts”. Per David, un comprador nord-americà que fa sis anys ja va establir els primers contactes amb prestigiosos cellers de la comarca, els vins de la DOQ –als quals atribueix un gran potencial– “susciten un gran interès en països emergents perquè expressen el caràcter del seu territori”, afegint que el poder de seducció és més gran “quan es contempla al Priorat una de les regions vitivinícoles més belles de tot el planeta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol pel 2024 i la situa en l’1,8%

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona