Economia

La contraportada

Muntanyes de Prades endins

Fomentar el coneixement i el desenvolupament econòmic i sostenible d'aquest territori ha estat un dels objectius del I Fòrum Social, Econòmic i Cultural que s'ha celebrat a Prades

El 31 de maig, 1 i 2 de juny, la sala d'actes de l'ajuntament de Prades es va convertir en un punt de trobada d'habitants i entitats socials, activitats econòmiques i culturals que tenen lloc a l'interior geogràfic del massís de les muntanyes de Prades, en la celebració del primer Fòrum Social, Econòmic i Cultural de les Muntanyes de Prades. La participació d'una vuitantena de persones ha evidenciant la necessitat d'una trobada d'aquestes característiques en aquest territori.

La iniciativa a càrrec de l'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades té com a objectiu fomentar el coneixement d'aquest territori i el seu desenvolupament econòmicament sostenible, i construir una visió de conjunt de tots els agents que hi actuen. Meritxell Omella, membre de l'entitat organitzadora, fa una valoració molt positiva de l'esdeveniment que ha permès posar sobre la taula les mancances i problemàtiques que existeixen tant en l'àmbit del medi rural, el turístic, el social, com el cultural dins les muntanyes de Prades i que s'han exposat en els diversos apartats en què s'ha dividit aquest fòrum. Els debats que s'han generat en cadascun d'aquests àmbits ha servit, segons els impulsors: “Per aclarir conceptes i permetre veure que tots estem treballant en un mateix sentit; només falta posar-ho en comú i treballar conjuntament”.

En aquest sentit, Omella destaca “la necessitat vital dels pobles d'unir-se mitjançant una figura com podria ser un consorci” per tal d'optimitzar els recursos en el conjunt de les muntanyes de Prades. Per això, una de les actuacions que es duran a terme serà conèixer i estudiar diferents fórmules per constituir la figura més adient de gestió, tenint com a referent d'autogestió més proper el Consorci de la Serra de Llaberia. D'altres aniran encaminades a crear un grup de treball en els diferents camps a través de la xarxa, millorar la difusió del fòrum perquè la gent conegui el que s'està duent a terme, implicar totes les entitats i organitzar trobades periòdiques i crear un grup de promoció turística. Un dels projectes que es va presentar durant el fòrum és la creació d'una pàgina web de muntanyes de Prades, sens dubte una important eina per a la promoció d'aquest territori.

Algunes de les conclusions extretes en aquest primer fòrum centrat en les muntanyes de Prades, amb una àrea d'influència que inclou quatre comarques tarragonines –Alt Camp, Conca de Barberà, Baix Camp i Priorat–, va ser crear una associació d'empresaris, potenciar el turisme familiar, incrementar els serveis que s'ofereixen a la gent gran amb la possibilitat de muntar un voluntariat, impulsar i recuperar conreus tradicionals i actuar amb previsió davant el risc d'incendi forestal massiu. Així doncs, després del fòrum s'organitzaran diversos grups de treball. Els interessats a participar-hi es poden posar en contacte amb l'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades a través del seu web: www.aamp.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mig miler de persones demanen reduir la jornada i acabar amb la “precarietat” al sector turístic

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA