Economia

Centre tecnològic capdavanter al parc científic

La Fundació Ascamm, que té seu al Vallès, va signar ahir un conveni per portar una delegació a Girona

Donarà suport a la innovació empresarial

Una potenciació en la transferència tecnològica i de coneixement en l'àmbit de les tecnologies de disseny i producció, un sector industrial de gran importància a les comarques de Girona. Aquest és l'objectiu del conveni que ahir van signar el vicepresident de la Diputació i diputat de promoció econòmica i noves tecnologies, Estanislau Puig; el director general del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, Pere Condom; i el director general de la fundació privada Ascamm, Xavier López.

Ascamm, que té la seu central al Parc Tecnològic del Vallès, és un centre tecnològic de disseny i producció industrial de referència a Europa en la generació de tecnologia pròpia orientada a l'obtenció de productes d'alt valor afegit i solucions que permetin millorar les estratègies i la gestió de la innovació d'empreses. Està previst que la delegació a Girona entri en servei al setembre. La Diputació aportarà 40.000 euros per a la delegació d'Ascamm i el parc hi donarà suport i promoció. La iniciativa va sorgir arran del Focus Gi i el Fòrum Carlemany.

LA XIFRA

4
àmbits:
agroalimentari, aigua, TIC i tecnologies de producció, als quals orienta l'oferta tecnològica el parc.

El 70% dels espais ocupats

El Parc Científic i Tecnològic de la UdG compleix quatre anys amb el 70% d'espais ocupats per empreses, grups de recerca i fundacions. Segons va informar el seu director general, Pere Condom, actualment hi ha unes vuitanta empreses, uns trenta grups i centres de recerca i una quinzena d'entitats. Al parc hi ha l'edifici Jaume Casademont, el Narcís Monturiol, la seu de l'ICRA i el centre de robòtica submarina. Falta ara per decidir l'ús que tindrà un edifici que havia de ser una delegació de l'IRTA de Monells, però que finalment no ha estat així i, de moment, està buit.

Condom es va mostrar satisfet pel funcionament del parc i va destacar que diàriament hi treballen unes 1.300 persones, a les quals s'hi ha d'afegir les que hi van per assistir a reunions, conferències i actes diversos que s'hi porten a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona