Economia

AGRICULTURA

La cooperativa de Santa Bàrbara vendrà oli a la Xina

L'Agrícola del Camp manté contactes amb cadenes d'alimentació, distribuïdors i restauradors xinesos i preveu fer un primer enviament d'oli verge extra aquest estiu

La caiguda del preu de l'oli al mercat estatal fa que les cooperatives i empreses oleícoles aposten per l'exportació per situar la seua producció de qualitat a un millor preu. I un mercat amb gran potencial de creixement és el xinès, en el qual ha decidit concentrar els seus esforços la cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara. En aquest sentit, l'Agrícola del Camp va participar fa un parell de mesos en la fira alimentària de Xangai, on va establir els primers contactes. I posteriorment ha destinat una persona a negociar amb distribuïdors, restauradors i cadenes d'alimentació la venda d'oli verge i verge extra. “Treballem amb la previsió de fer un primer enviament d'oli aquest estiu, però és molt complicat perquè partim de zero”, ha explicat el gerent de la cooperativa Agrícola del Camp, Lluís Cardona. L'àrea xinesa on la cooperativa de Santa Bàrbara vol fer arribar el seu oli d'oliva és una de les més riques del país. “Hi ha gent amb un alt poder adquisitiu i allà d'oli d'oliva no se'n produeix, així que les possibilitats de creixement són enormes”, ha dit Cardona, que ha deixat clar també que l'aposta pel mercat xinès és a mitjà termini. Tot i que el consum d'oli d'oliva és escàs al mercat xinès, la cotització d'aquest producte és elevada.

Actualment, l'Agrícola del Camp exporta part de la seua producció a Alemanya i els Estats Units. “La major part de les vendes les fem al mercat estatal i ara està molt aturat”, ha admès Cardona. La cooperativa no descarta crear una marca específica per al mercat xinès.

LA FRASE

Volem tenir una estructura a Xina, des d'on comercialitzarem l'oli a distribuïdors i restauradors
Lluís Cardona
GERENT DE LA COOPERATIVA AGRÍCOLA DEL CAMP

LA XIFRA

8
milions de quilos d'oli
és la producció anual de la cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara.

Més de 50 anys fent oli d'oliva

La cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara fa més de 50 anys que es dedica a la recol·lecció i elaboració d'oli d'oliva. Va començar amb poc més d'un centenar de socis i ara en supera el miler. També el volum de producció s'ha incrementat al llarg dels anys i ara oscil·la entre 5 i 8 milions de quilos d'oli anuals. Un 50% d'aquesta producció és verge o verge extra, segons el gerent de la cooperativa. És la principal productora de les cooperatives d'oli catalanes i fa un parell d'anys va invertir un milió d'euros en la renovació del molí i l'ampliació de les instal·lacions.

Els productors d'oli d'oliveres mil·lenàries, agrupats en l'Associació Territori del Sénia, també han començat a treballar per exportar la seua producció. En aquest sentit, els productors dels arbres monumentals també tenen la mirada posada al mercat xinès. Altres opcions que estudien es fer arribar el seu oli al nord d'Europa i al mercat americà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona