L'acumulació d'estocs obliga Repsol a perllongar la parada de les plantes ACN i MMA indefinidament

Després que Repsol anunciés que aturava durant dos mesos la producció a les plantes ACN (d'acrilonitril) i MMA (de metacrilat de metil) que té al polígon nord, la mateixa acumulació d'estocs al magatzem que va obligar l'empresa a prendre aquesta mesura ha portat ara a perllongar la parada per un temps indefinit. Els 119 treballadors afectats van ser convocats ahir a una reunió interna amb els directius, en què se'ls va informar que la seva situació de treball no perillaria i que serien tots recol·locats en altres plantes del sector químic que Repsol té a Tarragona. «De moment, els treballadors continuaran recuperant dies de vacances i faran cursets de formació, mentre l'empresa estudia els llocs on aniran recol·locats», afirmaven ahir fonts de Repsol. Durant la reunió, en la qual es va obrir un torn de paraules, els diferents treballadors van preguntar per la situació d'aquestes dues unitats de producció i si hi havia hagut algun intent per part d'alguna multinacional per comprar la planta. Membres de Repsol van explicar ahir que en cap cas presentaran un ERO i que, si bé és cert que en algun moment alguna altra empresa s'havia interessat per les plantes ACN i MMA, en cap cas s'havia arribat a una negociació. Repsol manté en stand by les dues plantes i amb les llicències vigents per reprendre l'activitat més endavant si el mercat arriba a absorbir l'excedent.

D'altra banda, Sebastián Celestino, membre de la secció sindical de la CGT de Repsol Petróleo, va assegurar que, tot i que els seus llocs de treball no perillarien, «sí que hi ha altres treballadors indirectes i subcontractats que resultaran afectats per la parada». Repsol es va defensar assegurant que aquest fet és inevitable i que és degut directament a la disminució de la producció. «És la planta d'aquestes característiques més petita que hi ha Europa», afirmaven fonts de la companyia petroliera «i, per tant, no estava sent rendible», com admet la CGT. De moment, aquestes dues plantes són les primeres que Repsol ha hagut d'aturar per la crisi econòmica, afectades per la davallada del 30 per cent que ha sofert el negoci dels plàstics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona