Economia

El Ple de Morella aprova una modificació de crèdit de 500.000 euros

Servirà per a incrementar les partides pressupostàries de l'àrea de promoció econòmica, per a generar ocupació i fer front al pagament d'obligacions

També exigeix a la Generalitat el pagament de l'1,2 milions d'euros que deu

El Ple de Morella ha viscut una de les seues sessions més extenses, amb el debat de 22 punts i més de tres hores de duració. En ell, s'ha aprovat una modificació de crèdit de 500.000 euros, que servirà per a reforçar les partides pressupostàries en matèria de promoció econòmica, per a generar ocupació i fer front al pagament d'obligacions. La situació econòmica es va debatre en quatre punts distints, entre els que també va destacar l'exigència del pagament del deute a la Generalitat Valenciana, que ascendix a més de 1,2 milions d'euros, amb subvencions pendents de pagament des de l'any 2006.

Gràcies a esta modificació, es podrà escometre el projecte de millora de la xarxa viària i senyalització del Polígon Industrial, que és el principal nucli industrial del municipi. En matèria d'ocupació, s'han aconseguit crear 23 llocs de treball per als pròxims mesos, per a reforçar els serveis d'orientació d'ocupació, la brigada medi ambiental, l'educació infantil i l'atenció en museus.

A més, en matèria turística, el municipi disposarà d'audioguies per a millorar la qualitat en el servei, així com es destinarà una partida a l'edició de fullets, DVDs i publicacions per a promocionar Morella i les seues principals festes, l'Anunci i el Sexenni.

Una altra destinació important d'esta modificació serà per a escometre reformes estructurals en el col·legi Mare de Déu de Vallivana, per valor de prop de 9000 euros. Precisament, este també va ser un punt de debat en la sessió, ja que el consistori, amb els vots en contra del Grup Popular, va exigir a la Generalitat que es faça càrrec dels problemes estructurals de l'immoble, que ascendixen a prop d'un milió d'euros.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'hisenda del consistori, Rhamsés Ripollés, destacava que “esta modificació és molt important per la quantitat a què ascendix i pel seu contingut”. També assenyalava que amb este moviment de capital, “realitzarem millores importants en el municipi, en els pròxims mesos, que afavorirà l'ocupació i la promoció econòmica de la localitat”. Segons l'edil, “esta modificació es pot dur a terme gràcies a la bona gestió de l'equip de govern, que continua amb inversions importants i dinamitzant l'economia local, a pesar d'arrossegar el deute de més de 1,8 milions, entre la Generalitat i empreses privades”.

El Ple, amb els vots en contra del Grup Popular, va exigir a la Generalitat que “faça front a les seues responsabilitats perquè si no paga, asfíxia la gestió de l'ajuntament que té dificultats per a fer front als seus deutes”. Ripollés també va apuntar que “la situació de la Generalitat és tan greu que són els ajuntaments i les petites empreses els que estan finançant a l'administració autonòmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA