Economia

Puja a l'Alcoià la contractació en serveis, indústria i agricultura

Per a UGT, pot ser un lleu símptoma d'una major activitat econòmica

Durant el període de gener a juny de 2011 s'han realitzat en la comarca de l'Alcoià i El Comtat un total de 10.662 contractes de treball, xifra que representa 460 més que en el mateix període de l'any anterior. Del total de contractes , el 59,73 % s'ha realitzat en el sector Serveis amb 6.293, seguit per la Indústria amb 2.975 el que significa el 27,90%. La Construcció amb 1.042 representa el 9,77 % i la contractació en l'Agricultura continua sent testimonial amb 276 i el 2,58% del total. De tots els contractes, 1.197 són indefinits o temporals convertits a indefinits, és a dir, 1,78 punts menys que en el mateix període de l'any anterior, i 9.465 (88,78%) són temporals.

No obstant, respecte a l'any anterior les dades mostren que la contractació ha pujat en els sectors d'Agricultura, Indústria i Serveis i ha baixat en el sector de la Construcció.

L'informe fet públic per la sindical UGT revela que la localitat on més contractes s'han realitzat durant este període ha sigut Alcoi amb 3.998, seguida d'Ibi amb 2.253 i Cocentaina amb 1.018. El mes que més contractes s'han realitzat en la comarca ha sigut juny amb 2.050 i el que menys, abril, amb 1.422.

Per a UGT, «esta xicoteta millora en la contractació pot ser un lleu símptoma d'una major activitat econòmica, encara que insuficient per a ser rellevant i, a més, quan cau la contractació indefinida a favor de la temporal». Així mateix, es denuncia la pràctica de cobrir llocs de treball fixos amb contractes temporals, o els de mitja jornada que realitzen la jornada completa. La contractació per sectors seguix liderada pels Serveis, sent el principal motor de l'economia comarcal, quan la Indústria deuria de tindre un paper molt més rellevant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona