Economia

societat

El segon tast de vins al Puigmal torna a ser un èxit

Unes dues-centes persones van participar en la pujada a un dels cims més característics de Catalunya, un ascens que té com a objectiu situar els vins de l'Empordà al sostre de Girona

Prop de dues-centes persones van participar en el II Tast de Vins d'Alçada que es va celebrar al Puigmal (2.909,6 metres), un dels cims més característics de Catalunya. És el segon any que el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà organitza aquest tast en aquest singular paratge. I en aquesta ocasió, catorze cellers gironins van prendre part en l'esdeveniment, que té com a objectiu situar els vins de l'Empordà al sostre de Girona. En la iniciativa hi va col·laborar el Club Alpí Palamós.

L'agost de l'any passat es va dur a terme el I Tast d'Alçada al Puigmal i l'èxit de la proposta, en què també hi van participar 200 persones, va animar la DO Empordà a proposar una altra edició, i, a més, es va ampliar el nombre de cellers participants (en l'edició anterior n'hi van participar tretze).

La DO Empordà va obrir la convocatòria a totes les persones que hi vulguessin participar. I el repte no va ser fàcil: tres hores d'ascens i dues de descens. Es van fer dues sortides: una, a tres quarts de sis del matí des del camp de futbol de Palamós, i l'altra, a dos quarts de set des de l'aparcament d'entrada a Besalú. Des dels dos punts es va sortir en vehicles particulars fins al coll de la Fontalba.

A les vuit del matí es van fer les inscripcions, el repartiment de material i l'esmorzar. A quarts de nou va començar la pujada al cim i un cop a dalt es va fer el tast de vins. El dinar també es va fer al Puigmal i a les quatre de la tarda va començar el descens.

Els cellers que van participar en l'ascensió van ser: Bodegas Trobat, Arché Pagés, Can Sais, Cooperativa d'Espolla, Gelamà, Martí Fabra, Cooperativa de Garriguella, Empordàlia, Mas Pòlit, Oliver Conti, Pere Guardiola, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots.

LA XIFRA

14
cellers gironins van participar en aquesta original proposta. L'any passat, la idea en va aplegar 13.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona