Economia

ECONOMIA

L'alcalde retreu la desunió als hostalers de Peratallada

Josep Sala insta els empresaris a agrupar-se en una entitat i treballar amb el consistori per promocionar el conjunt medieval

La nova oficina de turisme ha atès 14.000 visitants a l'estiu

L'alcalde de Forallac, Josep Sala (CiU), ha lamentat “la desunió del sector i la falta de responsabilitat col·lectiva” dels propietaris dels diversos establiments d'hostaleria que hi ha al nucli medieval de Peratallada. En una carta oberta publicada en el darrer número d'El Rampí, el butlletí municipal, Sala diagnostica que “no és normal que en un poble tan turístic no hi hagi cap relació entre el sector i l'Ajuntament” i convida els hostalers a agrupar-se i implicar-se en la promoció turística, perquè tot l'esforç no recaigui exclusivament en l'administració municipal de Forallac.

Fa més d'una dècada, els establiments de Peratallada constituïen una agrupació, però va deixar de funcionar. Per l'alcalde, seria necessari recuperar una entitat que “canalitzi les seves inquietuds i que pugui assumir tasques de promoció i dinamització, com es fa amb naturalitat en tots els llocs turístics”. En canvi, molest per algunes crítiques que li han arribat d'alguns empresaris, sobretot pel fet que els aparcaments siguin de pagament en temporada alta, Sala descriu que “la majoria d'establiments s'han limitat a obrir la porta i esperar que entri la gent [...]. Tothom mira de portes endins i veu el veí com un competidor més que com un col·laborador”.

Jornades de gastronomia

L'alcalde ha anunciat que milloraran la senyalització informativa, dins d'un pla que tindrà en compte tots els elements patrimonials de Forallac. També recorda que destinen “molts diners a fires, fullets i promoció” i a mantenir net i endreçat el conjunt medieval. Però creu que el potencial turístic no s'acabarà d'explotar si no es recuperen iniciatives perdudes, “com les jornades gastronòmiques de la Cuina de l'Horta o la Cuina de l'Aviram” per captar nous clients i allargar la temporada turística.

Nova oficina de turisme

Aquest estiu ha entrat en funcionament un punt d'informació turística al castell de Peratallada que va atendre prop de 14.000 persones des del 22 de juny fins a l'11 de setembre. Del total d'atesos, el 25%, provenia de Catalunya (majoritàriament de Barcelona), el 28% de la resta de l'Estat i el 42% eren d'Europa (la meitat dels quals de França). Segons un sondeig realitzat entre els visitants, les impressions són positives, tot i que han detectat diverses queixes per la falta de senyalització que Sala es compromet a resoldre. Les dades d'ocupació dels aparcaments municipals són igualment positives, ja que en el mateix període van comptar 46.738 vehicles (un 7,8% més que l'any passat). L'objectiu, però, és mirar de fidelitzar els visitants.

LA FRASE

La falta d'implicació és una falta de reconeixement de l'esforç col·lectiu que fa el municipi
Josep Sala i Leal
ALCALDE DE FORALLAC (CiU)

LA XIFRA

14.000
visitants
han passat pel nou punt d'informació turística a l'estiu. Pel que fa a vehicles, n'hi van arribar 46.738.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona