Economia

economia

Els alcaldes camprodonins es mouen per salvar Vallter

Han iniciat contactes amb les administracions catalanes per buscar una forma de gestió pública que permeti mantenir oberta l'estació

La direcció havia anunciat una situació econòmica crítica

Els alcaldes dels sis municipis de la Vall de Camprodon –Setcases, Vilallonga de Ter, Llanars, Camprodon, Molló i Sant Pau de Segúries– i la mancomunitat que els agrupa veuen perillar la continuïtat de l'estació d'esquí alpí Vallter 2000 i s'han posat les piles. En un comunicat que ha fet públic la mancomunitat, els alcaldes asseguren que han iniciat negociacions amb les administracions públiques catalanes amb l'objectiu de buscar una fórmula de gestió pública que salvi l'estació d'esquí de la Vall de Camprodon. Creuen que és l'única fórmula que la pot salvar. Ningú, però, no ha volgut concretar en què se centren aquestes negociacions. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que gestiona Vall de Núria i la Molina, tampoc no ha volgut donar-ne detalls. De fet, en aquest moments és difícil que un grup inversor aposti per la modernització de l'estació, tal com han reconegut alguns d'aquests alcaldes.

Ells i la presidenta de la Mancomunitat recorden que l'estació de Vallter 2000 és una de les poques que és de capital quasi totalment privat –un 15% és dels ajuntaments de la vall i d'altres entitats camprodonines– que hi ha en l'actualitat al país.

Els representants polítics de la zona són conscients de la importància que l'estació d'esquí de Vallter 2000 té per a l'activitat econòmica i turística de la Vall de Camprodon durant la temporada d'hivern. El tancament seria nefast per a molts calaixos.

La direcció de Vallter 2000 va manifestar a El Punt Avui que espera que les bones perspectives de la temporada d'hivern permetin remuntar la situació crítica en què es troba l'estació des del punt de vista econòmic. El director, Enric Serra, va recordar que el fet que Vallter sigui de capital privat fa que sigui impossible afrontar les inversions que calen per a la viabilitat. A més, va remarcar que ha de fer front a la competència de les estacions properes en què la propietat o una part important de la propietat és de l'administració.

El director de Vallter 2000 va posar de relleu que cada euro que entra a l'estació d'esquí es multiplica per vuit a l'àrea d'influència, sobretot en hostaleria i en la restauració. Per això, va coincidir amb els alcaldes que no vol ni pensar què passaria si l'estació d'esquí de la Vall de Camprodon hagués de tancar les portes.

LA XIFRA

6
municipis conformen la Vall de Camprodon
i s'agrupen en una mancomunitat.

LES DATES

26.11.11
Dia en què Vallter té previst obrir l'estació
i iniciar la temporada si és que no l'avança.
1976
Any en què es va obrir l'estació d'esquí del
municipi de Setcases a la capçalera de la Vall de Camprodon.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona