Economia

El sector econòmic gironí veu “molt positiu” l'acord

El president de la Cambra de Girona creu que el pacte és “molt millor” del que es podia preveure

L'hostaleria aplaudeix l'entesa, però lamenta que s'hagi perdut la temporada de tardor i hivern

El món econòmic gironí ha acollit l'anunci de l'acord entre la companyia aèria irlandesa i la Generalitat amb molta satisfacció i alleujament. El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, remarca que “és un acord positiu” per al sector turístic en concret “i per a tot l'empresarial” gironí en general. Espadalé assegura que sempre ha estat optimista sobre l'assoliment de l'acord “perquè interessa a la companyia aèria tant com al territori”. Destaca, a més, que és “molt millor” del que es podia preveure si es tenen en compte les demandes que Ryanair va fer uns mesos enrere, en què reclamava molts més diners per arribar a un pacte. Per Espadalé, la implicació de l'empresa privada “a més de la d'associacions i entitats” ha ajudat a concretar l'entesa entre les parts. El mateix grau de satisfacció mostra el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Xavier Nicolazzi, que valora “molt positivament” l'anunci, i el qualifica de “llargament esperat”. Assegura que “en tot moment” l'associació ha estat informada de l'evolució de les negociacions per part de la Generalitat. Considera, a més, en el mateix sentit que Espadalé, que el pacte “és molt millor que el que hi havia fins ara”.

Martí Sabrià, gerent de l'Associació Costa Brava Centre en fa una valoració “molt bona, sobretot si les rutes que es recuperen són les de països amb alt poder adquisitiu”, i va citar Alemanya, Anglaterra, Suècia i Noruega. Sabrià lamenta, però, que s'hagi “perdut tota la tardor i l'hivern” (l'acord es preveu que entrarà en vigor l'abril vinent). El gerent va dir que “fa anys” que es treballa perquè Europa vegi Catalunya com una destinació també d'hivern, i tem que l'aturada obligui “a tornar a començar aquesta promoció des de zero, o gairebé”.

Per la seva banda, el president de l'Associació Turística d'Apartaments, Josep Comaposada, espera que l'acord serveixi per revitalitzar el turisme a la demarcació. Admet que l'entesa s'ha fet esperar “molt”, però remarca que “no era un acord fàcil d'assolir a causa de la situació de monopoli” de la qual, al seu entendre, gaudeix la companyia aèria a l'aeroport de Girona. Aquesta redacció no va poder contactar amb el president de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, Antoni Escudero, que estava fora de viatge.

LES FRASES

És un acord positiu. Sempre hem confiat que arribaria, perquè interessa a Ryanair tant com al territori.
Domènec Espadalé
president de la cambra de comerç de girona
L'acord és molt bo. Llàstima que hàgim perdut tota la tardor i l'hivern, però tot i així és una gran notícia.
Martí Sabrià
gerent de l'associació costa brava centre
És una molt bona notícia, llargament esperada, i l'acord és molt millor que el que hi havia fins ara.
Xavier Nicolazzi
president de l'associació d'hostaleria de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona