Economia

Morella manté la taxa de desocupació per baix del 10%

L'alcalde afirma que es continuarà prioritzant la creació d'ocupació durant el proper exercici

El grup de treball de Morella, integrat per representants de totes les àrees municipals, s'ha reunit aquesta setmana per a abordar les novetats existents en qüestió d'ocupació i formació. En aquesta trobada han analitzat l'acció de govern en polítiques d'ocupació durant l'any 2011, així com les dades de desocupació registrat i l'oferta de cursos de formació.

Morella continua amb una taxa per baix del 10%. En total, 135 persones es troben en situació de cerca d'ocupació i estan apuntades a l'Oficina del Servef de Vinaròs. Una xifra pràcticament idèntica a la del mes de desembre de 2010. En aquest sentit, també destaca la labor que està realitzant l'àrea de promoció econòmica, ja que s'ha fet de mitjancer en 76 ofertes d'ocupació, tant del sector públic com del privat, al llarg de tot l'any. Cal assenyalar, que els mecanismes que utilitza el consistori per a lluitar front a la desocupació són l'Agència de Desenvolupament Local, la Borsa de Treball, el Servei d'Orientació Laboral per a l'Ocupació i l'Oficina per a la Integració i la Cohesió Social.

L'alcalde de Morella, Ximo Puig, afirma que “l'acció de govern orientada a la creació d'ocupació requerix d'un esforç constant i continuat i, en 2012, hem seguirem destinant tots els nostres xicotets recursos perquè els morellans i morellanes tinguen treball”.

Formació, clau de futur

En el balanç sobre l'acció del grup de treball, també destaca l'aposta per la formació. En aquest 2011 s'han organitzat 20 cursos i, s'espera que l'oferta incremente durant el proper. Per a este 2012 ja hi ha planificats alguns de distintes matèries, com ara informàtica, disseny, decoració i interiorisme o idiomes. A més, en el pròxim curs s'espera que ja estiga en funcionament l'Aula Mentor, per al què l'Ajuntament ja ha realitzat la tramitació pertinent i els tècnics assignats estan preparant-se amb els cursos necessaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona