Economia

UGT de l'Alcoià fa el balanç laboral de l'any 2011

Per al sindicat, les noves mesures del Govern del PP no faran més que accentuar la crisi

La central sindical UGT de l'Alcoià ha elaborat un informe en el que es fa un balanç del que ha sigut l'any 2011 des del punt de vista laboral, aplegant a una sèrie de conclusions que per al sindicat no deixen de ser molt preocupants degut a les conseqüències negatives que redunden directament en els treballadors amb l'augment de l'atur i el deteriorament de les condicions de treball.

Quant a les dades més significatives, l'atur va pujar al llarg de 2011 en 709 treballadors, mentre que en 2010 en van ser 334. En quatre anys s'ha passat de tindre 7.830 aturats fins els 16.939 a 31 de desembre de 2011. Des de l'any 2000 les úniques baixades s'han registrat en els anys 2006 amb 36 aturats menys i en 2007 amb 29. Pel que fa a les poblacions més castigades per aquesta lacra, en primer lloc figura Alcoi amb 250 aturats més, seguida de Castalla amb 134, Cocentaina 102 i Muro amb 55 més. Les davallades són insignificants i s'han produït a poblacions amb escàs nombre d'habitants.

En l'evolució de l'atur per sectors, la Indústria i Sense Ocupació Anterior van tancar l'any quasi amb les mateixes xifres i per contra es va disparar en els Serveis amb 707 nous aturats, sent aquest el sector més castigat.

Quant a sexes, durant 2011 l'atur va pujar en 349 dones i 360 homes, mentre que en 2010 es van perdre 492 llocs de treball de dones i es van crear 158 d'homes. Pel que fa a la contractació, en l'any finalitzat es van signar a la comarca un total de 22.634 contractes de treball, 1.005 més que l'any 2010, però del total sols 2.130 van ser indefinits, xifra que representa únicament el 9,41 %. En la contractació per sectors, el 2,20 % ho foren en l'Agricultura, el 24,29% en la Indústria, el 9,19% en la Construcció i el 64,30 % en el Serveis. Durant l'any 2011 es van registrar 132 E.R.O. (Expedients de Regulació d'Ocupació) que van afectar a 1.163 treballadors.

De tots ells, 11 van ser d'Extinció, 28 de Reducció de Jornada i 93 de Suspensió de les Relacions Laborals. El sector més afectat va ser l'Industrial, seguit pels Serveis i el de la Construcció. Les localitats més afectades van ser Alcoi amb 57, seguida d'Ibi amb 31 i Cocentaina amb 13.

Per a UGT, de les dades es dedueix que la Reforma Laboral de l'anterior Govern del PSOE no va fer avançar la contractació indefinida fent palesa la temporal, pel que el foment de la contractació indefinida, estrella de la Reforma Laboral, ha fracassat. En altres aspectes, afig, abaratint l'acomiadament, congelant salaris, elaborant contractes de crisis o pujant l'IRPF, mesures que està prenent el nou Govern, no van a fer res més que accentuar la crisi, minvar el consum i portar més treballadors als llistats de l'atur. La central sindical aposta per un canvi en el model productiu basat en mà d'obra barata, precària i poc formada per un altre que millore la qualitat en l'ocupació, que eleve les inversions en capital humà i que fomente un teixit industrial sòlid i estable, ja que la indústria déu ser el motor de l'economia de la nostra comarca puix amb una indústria forta hi haurà serveis forts que oferir als ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona