Gran angular

1Tapvideo guanya un premi per una aplicació de vídeo per a mòbil

L'aplicació 1Tapvideo, creada per l'empresa gironina 1Tapps.com, ha rebut el premi en la categoria de millor aplicació de vídeo per a mòbils 2011 en la quarta edició dels Best App Ever Awards. Aquests guardons, concedits per 148apps.com, un dels webs amb més prestigi i reconeixement internacional d'anàlisi d'aplicacions iOS, són votats per més d'1,5 milions d'usuaris.

1Tapvideo és una aplicació que permet l'enregistrament de vídeo amb un sol toc en qualsevol dispositiu Apple que disposi de càmera de vídeo, costa 79 cèntims d'euro i se n'han fet 70.000 descàrregues arreu del món des que va sortir al mercat, el novembre. La seva característica més destacada, que la diferencia d'aplicacions d'aquest tipus, és la rapidesa d'encesa de la càmera, el canvi a model vídeo i l'inici de l'enregistrament. Per aquest motiu, 1Tapvideo és una de les poques aplicacions per a mòbils amb dispositiu iOS del mercat que permeten als usuaris capturar qualsevol esdeveniment o situació inesperats abans que acabi. A més, grava automàticament el vídeo en la màxima resolució disponible en el dispositiu.

1Tapps va ser fundada l'any passat per Carles Coll, un enginyer informàtic de 35 anys nascut a Verges i que viu a Girona, director d'informàtica d'una empresa i que desenvolupa aplicacions mòbils com a hobby. 1Tapps és la contracció de One Tap Apps, és a dir, aplicacions que aconsegueixen realitzar una acció en un sol toc, i Coll explica que “l'objectiu és fer aplicacions senzilles, amb una sola funció, que facilitin les tasques que fem amb l'iPhone, l'iPod o l'iPad, com ara aconseguir fer una foto o un vídeo d'un moment que es presenta d'improvís, enviar un SMS o fer una trucada amb un sol toc des de la mateixa pantalla”. També destaca la utilitat que tenen en cas de tractar-se de persones grans o amb problemes d'accessibilitat. Des que va engegar l'empresa, el juny del 2011, ha creat nou aplicacions -algunes de pagament, d'altres que es poden descarregar gratuïtament–, de les quals se n'han fet 150.000 descàrregues.

Els Best App Ever Awards van ser creats l'any 2008 per reconèixer les millors aplicacions per a mòbils i jocs. L'objectiu dels premis és recopilar les aplicacions favorites dels usuaris, no només les més venudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva