Economia

Nestlé va invertir el 2011 63 milions a la demarcació

La inversió més important que es va fer l'any passat va ser per a la planta de cafè Dolce Gusto, que ara ja té una plantilla de 250 persones

També va invertir a Nestlé Waters de Viladrau

Nestlé va invertir l'any passat més de 116 milions d'euros arreu de l'Estat espanyol. Més de la meitat d'aquests diners, 63 milions, van anar a parar a les comarques gironines. La inversió més important es va fer a la fàbrica de cafè on es produeix el tradicional Nescafé i les càpsules Dolce Gusto, a la qual va destinar 61,4 milions d'euros. Els 1,5 milions restants van anar a parar a l'embotelladora Nestlé Waters que la multinacional té a Viladrau.

La planta de Dolce Gusto de Domeny és important per a Nestlé pel creixement de les vendes del cafè en càpsules arreu del món. La planta va començar a produir l'últim trimestre del 2009 i des d'aleshores les instal·lacions no han parat de créixer. Durant el 2011, la fàbrica va doblar les línies de producció –es va passar de quatre a vuit– i va contractar setanta nous treballadors. Actualment, la planta Dolce Gusto té una plantilla de 250 persones i pot arribar a produir fins a 600 càpsules per minut.

De cara a aquest any, l'empresa ja ha començat les obres d'ampliació, uns treballs que Nestlé preveu acabar a final d'estiu. Les obres permetran sumar 3.600 m² més de planta, arribar a tenir fins a dotze línies de producció i fabricar 2.500 milions de càpsules anuals. La plantilla també creixerà, segons assegura l'empresa, en 150 persones i “arribarà a tenir-ne fins a 400”.

65,6 milions a Catalunya

L'any passat, Nestlé va invertir un total de 65,63 milions d'euros a les cinc fàbriques que té a Catalunya. A més de les de Nescafé, Dolce Gusto i Nestlé Waters, la multinacional va destinar 969.000 euros a la planta Nestlé Purina de Castellbisbal (Vallès Occidental) i 1,6 milions a planta de cafè de Reus.

El 2011, les vendes de Nestlé a l'Estat es van situar en 1.588 milions d'euros (un 4,2% més respecte de l'exercici anterior). El creixement més espectacular es va registrar, però, en els mercats exteriors, ja que l'any passat, arreu de l'Estat, les exportacions de Nestlé van sumar un total de 497 milions d'euros, un 29,6% més respecte del 2010.

La mateixa multinacional ja indica que una part d'aquest creixement va ser degut “a l'alta competitivitat” i a “les constants inversions” portades a terme a les diferents factories, entre les quals destaquen “les que s'han fet a la nova fàbrica de Nescafé Dolce Gusto a Girona”. De fet, les càpsules ocupen el segon lloc de la llista de productes que més es van exportar, només al darrere del cafè soluble. Segons Nestlé, els productes que van sortir de les diferents plantes de l'Estat es van vendre a 58 països dels cinc continents.

LA XIFRA

70
llocs de treball
es van crear l'any passat a la planta de càpsules Dolce Gusto de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona