La Velcro d'Argentona acomiada durant mig any la meitat dels 240 treballadors

La tèxtil Dogi del Masnou anuncia que ha de fer fora 90 persones després de declarar-se insolvent

La darrera reunió entre direcció i comitè d'empresa de la Velcro no va servir per tancar cap acord. Segons els sindicats l'expedient de suspensió de contractes afecta tota la secció tèxtil de la multinacional, on es fabriquen les tires d'enganxar a la roba. Aquest expedient temporal afecta en un primer torn a 111 persones a les quals s'acomiada durant sis mesos i aniran a l'atur. El representant de CCOO, Francisco Agüera, va explicar que els treballadors no han acceptat la darrera oferta de l'empresa perquè no inclou una clàusula que garanteixi una indemnització de 45 dies de sou per any treballat en cas que l'empresa no readmeti algun dels treballadors. Segons el sindicat, l'empresa només ofereix uns 20 dies de sou per any treballat.

La regularització de l'empresa no afecta la secció de plàstic, que manté la plantilla. El comitè d'empresa està des de dimarts, quan va tenir lloc la darrera reunió, a l'espera que la direcció digui alguna cosa respecte de les seves demandes.

A Dogi, no cobren

La tèxtil Dogi que està en ple procés concursal a causa dels problemes de liquiditat que arrossega ha anunciat que ha de fer fora a 90 persones de la fàbrica del Masnou. La primera trobada entre sindicats i empresa no va aclarir gaire la situació ja que els administradors encara no tenien tota la informació. Però sí que va servir perquè els sindicats denunciessin que els treballadors no han cobrat la mensualitat del maig i temen per la paga extra que han de percebre al juny. La cap de comunicació de l'empresa, Anna Cano, assegurava que només es tracta d'un endarreriment per problemes burocràtics i que aviat es resoldrà. Cano va assegurar que tot i que l'expedient afecta 90 persones dependrà encara dels acords a què s'arribi per pactar jornades reduïdes per afectar tan pocs treballadors com sigui possible. Les parts afectades es tornaran a trobar el 2 de juliol per pactar indemnitzacions. Tot i això és complicat per la falta de liquiditat amb que es troba la companyia.

Dues empreses que donen feina a molts veïns

Tant la tèxtil Dogi del Masnou com la Velcro d'Argentona són dues empreses capdavanteres en el sector tèxtil i que donen feina a bona part dels veïns d'aquests dos municipis. La tèxtil Dogi especialitzada en la confecció de teixit elàstic i la Velcro en productes adhesius per aplicar a la roba s'han ressentit de la crisi que viu el sector. Dogi que havia arribat a donar feina a 500 persones va començar a tenir mals resultats sobretot a partir del 2004 i tres anys després acomiadava prop de 200 treballadors. La Velcro d'Argentona, en canvi, ha mantingut la producció però darrerament també ha notat la davallada de les comandes. En un primer moment es va plantejar la possibilitat de reduir la jornada laboral a tres dies per setmana durant un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA
ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona