Economia

La contraportada

Ripoll, capital ovina

El Ripollès es vol consolidar com a referent en la promoció i formació de professionals en l'ofici de pastor, i ara acollirà els de l'escola del Pallars

Amb la cara i les extremitats pigallades amb taques marrons o negres, l'ovella ripollesa és l'autòctona del nord-est del país. A la comarca del Ripollès són conscients d'aquesta filiació i són encara més conscients que el sector primari encara té un pes relatiu important en l'economia comarcal, i per això diversos organismes públics, sota el paraigua del Consell Comarcal del Ripollès, es volen convertir en un referent en promoció i formació d'emprenedors i professionals del sector primari per fomentar l'ofici de pastor i consolidar part de l'economia local al voltant d'aquesta activitat i del sector agroalimentari.

Per això ara s'ha fet un pas important per lligar una col·laboració estreta amb l'Escola de Pagesia i Activitat Pastoral vinculada al projecte Grípia del Pallars. En concret, l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i els consorcis del Lluçanès i el Moianès signaran un conveni de col·laboració amb l'associació Rurbans perquè les tres primeres entitats facin el seguiment de les pràctiques dels alumnes d'aquesta.

Ja fa uns quants dies que tècnics de l'àrea del sector agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament acompanyen les responsables de l'escola a conèixer explotacions de la comarca per establir-hi un primer contacte. Ahir, precisament, tretze alumnes de l'Escola de Pastors del Pallars van començar les classes teòriques. Les pràctiques, que faran en dos torns, d'abril a juliol i de setembre a desembre, alguns les duran a terme al Ripollès.

Però l'aposta de Ripollès Desenvolupament per a la formació de professionals del sector oví no s'acaba amb aquesta col·laboració. Fa pocs dies ha acabat el segon mòdul sobre reproducció i genètica de la segona edició del programa de formació gestió i maneig per a emprenedors del sector oví, que s'ha impartit a l'edifici La Solana del castell de Montesquiu (Osona), amb la participació de deu alumnes.

El Ripollès, doncs, ha fet un pas endavant cap a la capitalitat ovina de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona