Economia

Front comú a Lleida perquè l'exèrcit es quedi a Talarn

Entitats i veïns de Tremp creen una plataforma de suport a l'acadèmia militar

La Diputació impulsa una mesa amb les administracions

Iniciatives parlamentàries de pressió a Defensa

La societat civil lleidatana ha començat a organitzar-se per pressionar el Ministeri de Defensa i evitar el tancament de l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials de Talarn i Tremp. Diverses iniciatives ja prenen forma només un dia després de confirmar-se el possible tancament o “congelació” de les instal·lacions militars.

Tremp ha muntat una plataforma que té com a promotors l'Ajuntament de la capital del Pallars Jussà, el comitè d'empresa de l'acadèmia militar, la Cambra de Comerç i l'associació de comerciants de la ciutat. La primera iniciativa que engegaran serà recollir les signatures del 70% de la població de la comarca.

Una segona iniciativa és la que impulsa el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé (CiU), que ha convocat per demà divendres totes les institucions implicades per buscar solucions i alternatives a aquest possible tancament.

Igualment, els partits ja s'han començat a mobilitzar en la mateixa línia i per part de tots els colors, ja que tant l'Ajuntament de Tremp, de govern socialista, com el de Talarn, amb un alcalde d'ERC, aprovaran mocions reclamant el manteniment de l'acadèmia de sotsoficials i instant la Generalitat a fer la pressió que calgui al govern de Madrid.

També en l'àmbit parlamentari ja s'han anunciat mocions a les institucions lleidatanes i interpel·lacions tant al Congrés com al Parlament. El PP, però, encara no s'ha pronunciat, tot i que la subdelegada del govern estatal a Lleida, Inma Manso, va reiterar ahir que no hi ha cap decisió presa i que Defensa estudia la viabilitat de diverses acadèmies i instal·lacions militars.

L'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, ja ha avançat que ha demanat reunir-se amb el ministre Pedro Morenés, el president Artur Mas i també amb la líder popular a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, perquè “a la carpeta catalana hi afegeixi l'acadèmia de Talarn”.

Impacte de 30 milions d'euros de pèrdues

El tancament de l'acadèmia de Talarn i Tremp suposaria una pèrdua de 30 milions d'euros a la comarca. La xifra surt d'una estimació de la Cambra de Comerç a partir del valor afegit brut que genera el sector de serveis al Pallars Jussà i que representa el 59% de l'economia de la comarca. L'acadèmia té enguany 470 alumnes, un centenar de comandaments, 120 efectius de tropa professional i 80 treballadors, entre funcionaris i laborals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona