Economia

comarques barcelonines

Un estudi ven els tòpics com a principal valor de la demarcació de Barcelona

El pla de màrqueting de la Diputació incideix en els aspectes més coneguts dels diversos territoris

La capital de Catalunya eclipsa la resta de productes

Al Maresme, platges. Al Berguedà, La Patum. A l'Alt Penedès, les caves Codorniu i Freixenet, i al Garraf, el festival de cinema de Sitges. Aquests són alguns dels exemples dels valors turístics consolidats i que, alhora, continuen tenint més projecció quan es vol vendre turísticament la demarcació de Barcelona. El pla de màrqueting elaborat per la Diputació –que fa setmanes que es presenta en societat a les diverses comarques– es nodreix dels tòpics per tal de confirmar, un cop més, que la imatge que es projecta del territori no ha canviat gaire des dels anys cinquanta.

El document, en què s'ha treballat durant un any, es presenta com a instrument útil per esprémer al màxim les potencialitats de cada zona després que es decidís unificar les diferents marques turístiques que han funcionat a la demarcació sota el paraigua Costa de Barcelona. En aquest sentit, Barcelona és la icona indiscutible al voltant de la qual es teixeix una extensa xarxa de productes, poc coneguts, però, pel client potencial. El document els distribueix en categories: dels considerats “estrella” – s'hi troben tots els tòpics– als situats en altres categories, de la A a la D en funció de la seva projecció. Per tant, es constata que, d'oferta, n'hi ha, i molta; però, segons les dades del pla: dispersa, poc cohesionada i que no existeix com a destinació turística completa per a les agències i operadors turístics. Barcelona ciutat es ven sola; tot allò que l'envolta, no. La poca promoció conjunta fa la resta, segons els experts, i condemna el territori a conformar-se amb una part més aviat petita del mercat potencial.

Alguns dels territoris a prop de Barcelona ja han manifestat la seva crítica al pla de màrqueting, que consideren excessivament centralista i que dilueix les particularitats i les potencialitats de les diferents zones en benefici de la capital i les quatre icones de sempre. El Patronat de Turisme de Subirats, per exemple, reclama incloure la submarca Enoturisme Penedès perquè entén que ha estat maltractada.

LA XIFRA

22
productes
d'alt valor potencial i atractiu internacional són els únics que té tota la demarcació de Barcelona.

La fórmula màgica per a l'èxit

La Diputació dibuixa un replantejament de les marques turístiques territorials que han funcionat fins ara, perquè sota el paraigua Barcelona és + tota l'oferta es distribueixi en tres grans àmbits: Pirineus de Barcelona, Paisatges de Barcelona i Costa de Barcelona. En aquest nou escenari les campanyes de publicitat i promoció ho tindran més fàcil a l'hora de vendre determinats productes a determinats clients i, segons el pla, se n'obtindran uns resultats més ajustats. “La marca es personalitza per a cada territori, però sense perdre la identitat de la marca paraigua que és Barcelona”, recull el document. A la Diputació també es plantegen fins a 72 accions per assolir, amb l'horitzó de l'any 2020, un posicionament sòlid dins el mercat turístic de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana noves explicacions a X

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona