Economia

Conseqüències del tancament de Filatures Dusol, a les Planes d'Hostoles

Alcaldes contra l'atur

L'alcalde de les Planes d'Hostoles i el de Sant Aniol de Finestres demanen a les empreses de la zona que recol·loquin la seixantena de treballadors de Filatures Dusol

L'anunci del tancament de Filatures Dusol, a les Planes d'Hostoles, i el consegüent acomiadament d'una seixantena de treballadors, ha generat una ràpida mobilització de l'alcalde de la població, Eduard Llorà (CiU), i de l'alcalde de la veïna Sant Aniol de Finestres, Francesc Oliveras (CiU). Tant Llorà com Oliveras han començat a reunir-se amb les diverses empreses de la zona per demanar-los que vagin recol·locant en la mesura de les seves possibilitats els treballadors de l'antiga empresa tèxtil que, definitivament, es quedaran sense feina el 15 de maig. “Estem parlant amb les empreses de la zona i d'aquí a uns dies veurem quines surten”, explicava ahir l'alcalde de les Planes, que no volia donar detalls de les empreses que ja s'haurien compromès a recol·locar alguns dels treballadors afectats. “Els treballadors saben que hi estem treballant”, hi afegia Llorà, que recordava que a Sant Aniol i a Sant Esteve hi ha un potencial industrial molt important. També des de Sant Aniol, Francesc Oliveras es mostrava reticent a difondre aquesta iniciativa dels alcaldes fins que no hi hagués dades més concretes. Els dos alcaldes són conscients de la complicada situació en què es trobaran els treballadors acomiadats, la majoria dels quals són de les Planes, una població d'uns 1.700 habitants que veurà d'aquí a pocs dies com gairebé es duplica el nombre de desocupats. “És un cop fort per al poble”, constatava Eduard Llorà, que fins i tot va explicar que es vol que es desplacin del SOC a la població per tramitar la recollida de dades dels treballadors acomiadats, de manera que no s'hagin de traslladar les seixanta persones afectades a fer aquest tràmit a Girona. En aquesta petita població ja hi ha una vuitantena de persones desocupades, a les quals s'hauran d'afegir les que provinguin del tancament de Filatures Dusol, i, en alguns casos, pot ser que hi hagi més d'un membre de la mateixa família. Per això sembla que es donarà prioritat a la recol·locació dels treballadors d'aquestes famílies més afectades.

El tancament de Filatures Dusol és un cas més d'empreses del tèxtil que s'han vist afectades per la crisi econòmica iniciada el 2008. Empresa històrica a les Planes d'Hostoles, Filatures Dusol va obrir les portes el 1886 amb una filatura de procés de llana i representava un exemple clar de la tradició tèxtil a la Garrotxa. Fa uns anys, s'havia situat al capdavant de les filatures amb el sistema open end a Europa.

Cooperar
L'alcalde de les Planes d'Hostoles, Eduard Llorà, i el de Sant Aniol de Finestres, Francesc Oliveras, treballen junts per intentar reduir el nombre de persones aturades a la seva zona, i han començat a contactar amb les empreses més solvents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs