Economia

S'atura el desnonament d'una família de Massanes

Representants de diverses PAH de les comarques gironines mostren el seu suport

El desnonament d'una família de Massanes, formada per Jordi Sànchez, la seva dona Rali i els seus tres fills d'un, set i tretze anys d'edat va quedar aturat ahir al migdia després que el banc amb qui tenien contreta la hipoteca ho demanés al jutjat perquè les dues parts estan negociant un lloguer. Aquest fet, més la manca de dispositius policials, segons sostenia ahir la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), va acabar provocant que el desnonament previst per ahir al migdia s'acabés aturant. No obstant això, i pel fet que ahir al matí encara es desconeixia com es resoldrien els fets, nombroses persones es van anar concentrant durant el migdia d'ahir a la casa de la família per donar-los suport i intentar evitar el desnonament.

Jordi Sànchez explicava ahir que vivien en aquella casa des de feia vuit anys i que fa quatre anys, quan es va quedar a l'atur, va haver de deixar de pagar la hipoteca. “Els tres primers mesos d'estar a l'atur vaig intentar pagar la quota de 1.300 euros, però després va ser impossible”, relatava Sànchez, quan encara desconeixia si el desnonament es duria a terme. El fet que ara estigui negociant amb l'entitat bancària, Unicaja, un lloguer de 300 euros pel mateix habitatge va fer que finalment s'acabés endarrerint el desnonament.

La PAH, però, insistia ahir que aquest contracte de lloguer era massa elevat tenint en compte que els ingressos de la família són de 423 euros mensuals i que, a més, l'entitat bancària tampoc havia acceptat condonar el deute. Per aquests motius, la PAH continua treballant en aquest cas i el primer pas previst és per aquest matí, quan es vol entregar un escrit al jutjat perquè s'aturi, com a mínim, el desnonament fins que s'acabi el curs escolar, cosa que afectaria dos dels nens.

Representants de diverses PAH de les comarques gironines procedents de poblacions com ara Blanes, Girona, Vidreres i Hostalric, i veïns de la zona es van mobilitzar ahir per fer front a aquest nou desnonament a les comarques gironines i que s'havia previst just l'endemà que el moviment de la PAH rebés el premi Mercè Conesa d'El Periódico a la millor iniciativa solidària, de mans de la presidenta del Parlament català, Núria de Gispert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona