Economia

La Generalitat valenciana s'acull al fons de rescat autonòmic del govern espanyol

José Císcar assegura que la injecció de liquiditat des de l'Estat permetrà complir amb les obligacions financeres i no comportarà nous ajustaments

L'executiu haurà d'informar cada mes al ministeri d'Hisenda sobre l'evolució del seu pla de reequilibri

El vicepresident i portaveu de la Generalitat valenciana, José Císcar, ha anunciat aquest divendres que el seu executiu s'adherirà al mecanisme de suport a la liquiditat dels territori engegat pel govern espanyol a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), amb un fons màxim de 18.000 milions d'euros. Císcar no ha definit la quantitat exacta que el govern valencià sol·licitarà, però ha assegurat que no comportarà més ajustaments per aquest 2012. Això sí, la mesura suposarà “el compliment estricte” del pla de reequilibri financer aprovat a l'abril. En aquest sentit, el govern haurà de lliurar de manera mensual un informe al ministeri d'Hisenda sobre l'evolució d'aquest pla de reequilibri.

Císcar ha fet aquest avançament en roda de premsa celebrada a la Casa Vila Gadea a Altea (Marina Baixa) on aquest divendres s'ha celebrat de manera extraordinària la reunió setmanal del ple del govern valencià.

Durant la seva compareixença ha informat que la injecció de liquiditat a través del govern espanyol permetrà complir amb les obligacions financeres i evitar l'encariment del deute. El vicepresident valencià ha remarcat que l'adhesió a aquest fons és voluntària i que totes les autonomies, tant les que s'hi adhereixin com les que no, queden sota el control financer i fiscal del govern espanyol.

El consell de ministres del passat divendres va aprovar el decret llei 21/2012 de mesures de liquiditat de les administracions públiques i en l'àmbit financer. Aquest decret crea un fons per un import de 18.000 milions, 6.000 provinents d'un préstec de Loteries i Apostes de l'Estat amb càrrec a futurs ingressos.

El portaveu del govern valencià ha dit que la prioritat d'aquest fons és la de cobrir els venciments de capital en el mercat financer, però ha subratllat que també permetrà cobrir el deute amb els proveïdors.

Císcar ha assenyalat que aquest mecanisme de suport a la liquiditat comporta la presentació d'un pla d'ajustament que asseguri el compliment de reducció del dèficit, “un fet que explica la lluita del govern d'Alberto Fabra en els darrers mesos”, ha dit.

També ha explicat que aquesta injecció de liquiditat no comportarà cap ajustament més que “el compliment estricte” del pla de reequilibri financer aprovat per l'executiu al mes d'abril. El vicepresident valencià també ha informat que l'executiu ha assumit el compromís “de manera voluntària” d'enviar mensualment informació al Ministeri d'Hisenda sobre l'evolució d'aquest pla d'ajustament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA