Economia

L'atur puja de nou a l'Alcoià-Comtat seguint la tònica estatal

La indústria, el sector productiu més perjudicat amb 302 nous aturats

L'atur va tornar a repuntar al mes d'agost a les comarques de l'Alcoià-Comtat convertint-se així en un clar reflex del que ha ocorregut al País Valencià i la resta de l'Estat. La desocupació va pujar en 487 treballadors aplegant a la xifra total de 18.237 quan en el mateix mes de l'any anterior es van registrar 427 nous aturats.

Les xifres més significatives són les que s'han produït a Alcoi 194 aturats més, seguit d'Ibi amb 61, Onil amb 50, Banyeres de Mariola amb 42, Castalla amb 38, Muro amb 36 i Cocentaina amb 35 més. La indústria ha estat el sector més perjudicat amb 302 aturat, seguida dels Serveis amb 179 i la Construcció amb 59 parats més. Per contra, ha baixat al sector Sense Ocupació Anterior en 53 nous contractes i s'quedat igual en Agricultura.

Per a UGT, autora de l'informe, la pujada de l'atur en el mes d'agost és una dada altament negativa ja que suposa una xifra d'atur històrica a les nostres comarques. A més, l'atur torna a mostrar una línia alcista pel que es deixa palés «que les polítiques de retallada de la despesa, si no van acompanyades de polítiques d'estímul al creixement, no compleixen amb els objectius de reducció del dèficit i menys encara creen ocupació». En aquest sentit, UGT considera convenient llançar un Pla d'Ocupació en el que participen els poders estatal, autonòmic i local, així com tots els interlocutors socials, «ja que cal sondejar nous jaciments d'ocupació amb possibilitats de futur en sectors amb projecció tecnològica, en economia verda, sectors on siga possible créixer de forma sostinguda i equilibrada amb major valor afegit».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat