Empreses

Isern Medical Telecom es planteja un salt internacional d'aquí a 3 o 4 anys

A Itàlia i a l'Estat espanyol ja gestiona les telecomunicacions d'uns 25.000 llits hospitalaris. ORDINADOR per pacient. L'HGV en tindrà en deu habitacions

L'ordinador ofereix un servei a l'hospital i més entreteniment al pacient

Primer va ser el televisor; després, el telèfon, i ara comença l'ordinador. Des de final dels anys vuitanta, les habitacions dels hospitals s'han anat equipant amb nous serveis de telecomunicacions gràcies a l'interès d'empreses com Isern que, mitjançant la seva divisió Isern Medical Telecom, gestiona el servei d'uns 25.000 llits de l'Estat espanyol i Itàlia. Tot i que ampliar la seva presència a l'exterior per ara no és una prioritat, aprofitant que al centre d'Europa tot just fa quatre o cinc anys que els pacients han començat a tenir televisor, “l'ideal seria que d'aquí a tres o quatre anys poguéssim tenir una presència a fora consolidada”, comenta Marià Isern, conseller delegat d'Isern Medical Telecom.

Al nord d'Itàlia, Isern Medical Telecom –que ja representa un 60% del negoci d'Isern (empresa dedicada al comerç d'electrodomèstics des del 1952)–, gestiona les telecomunicacions de cap a 1.700 llits de tres hospitals de referència de Venècia i Bolonya. A l'Estat espanyol es fan càrrec de 23.453 llits, la major part dels quals a Catalunya (21%), País Basc (20%), Madrid (13%) i Andalusia (13%). L'actual presència d'Isern Medical Telecom al mercat espanyol fa pensar al seu conseller delegat que una Catalunya independent segur que no afavoriria la contractació i encara mirarien més prim a l'hora de comprar un producte català. Davant d'això, però, Isern ho té clar: “El que s'ha de fer és treballar encara més bé, si pot ser, per diferenciar-nos de la competència i per fer que el nostre client distingeixi les qüestions polítiques de les empresarials.”

Isern, que aquest any preveu facturar uns 9 milions d'euros (un 8% més que el 2011) en aquest moment té capacitat per fabricar i instal·lar les telecomunicacions d'uns 6.000 llits a l'any. Actualment la plantilla és d'una cinquantena de persones: “Externalitzem bastant, sobretot la fabricació de televisors a l'Àsia (la Xina i Corea), perquè a l'Estat no hi ha cap fabricant d'equips de televisió i perquè tampoc volem tenir 200 treballadors”, diu Isern. Tant el hardware com el software dels nous ordinadors per a hospitals, en canvi, sí que es fa tot a Catalunya.

UN ORDINADOR A PEU DE LLIT

L'últim en telecomunicacions per a hospitals que està desenvolupant Isern Medical Telecom és un ordinador per pacient. Fa tres anys que hi estan treballant i tot just ara es comencen a instal·lar. A final de la setmana que ve, l'Hospital General de Vic (HGV) obrirà una planta de l'àrea d'obstetrícia i sales de parts en què deu habitacions individuals ja en tindran. Aquests ordinadors són de pantalla tàctil amb tecnologia resistiva, processador de la sèrie ARM i sistema operatiu Linux i Android. Les pantalles són de 15,5 o 18,6 polzades.

D'una banda, l'ordinador permetrà que cada pacient tingui més oferta d'entreteniment (internet, pel·lícules, música...). De l'altra, donar un servei a l'hospital mitjançant el software, que està desenvolupant Isern: Alexia Clinic –destinada al personal mèdic i infermeria, per a qüestions com la seguretat a peu de llit (controlar millor el subministrament de medicaments), consultar l'historial mèdic, agilitzar les peticions de proves...– i Alexia Room (per informar quan un llit queda disponible, quan s'ha fos un fluorescent...). El pagament, per part de l'usuari, també es farà amb una targeta xip (biodegradable).

Isern Medical Telecom, la divisió d'Isern dedicada al sector mèdic, instal·la i fa el manteniment de les telecomunicacions d'uns 25.000 llits hospitalaris. Els seus nous equips ja són tots de plàstic antibacterià.
Facturació
9 M€
Treballadors
50
Any de fundació
1952
CREIXEMENT

Una nova seu de 6.500 m² per 6 milions

Coincidint amb el 60è aniversari i el tancament de la botiga d'electrodomèstics de Roda de Ter, el 28 de setembre Isern va inaugurar una botiga a Vic de 1.800 metres quadrats, als baixos de la nova seu de l'empresa (6.500 m², pàrquing inclòs, dels quals 2.000 m² corresponen a la divisió Isern Medical Telecom). La inversió total ha estat de 6 milions d'euros. En els últims anys, Isern ha incorporat les noves tecnologies a la venda d'electrodomèstics de línia blanca i marró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona