Economia

Es pretén aturar la desfeta del comerç local a Xirivella

La coalició Compromís presentarà una moció en suport dels botiguers del poble

La moció es planteja setmanes després d'un seguit de declaracions i desmentits per part de l'alcalde de Xirivella, Enrique Ortí i de diversos membres del seu equip de govern sobre la intenció de l'Ajuntament de Xirivella de sol·licitar la declaració de zona de gran afluència turística per al municipi, amb la consegüent llibertat d'horaris per a les grans superfícies, declaració que es produiria seguint la ja feta pel govern popular de l'Ajuntament de València.

Amb aquesta moció Compromís pretén forçar que l'alcalde diga clarament quin és el posicionament de l'equip de govern sobre este tema, tal i com explica Ricard Barberà, regidor de Compromís a l'Ajuntament de Xirivella. A més, la moció incidix en la necessitat d'elaborar un pla estratègic del comerç, orientat a estimular el teixit comercial del poble, així com en la necessitat de consensuar les decisions que puguen afectar el comerç amb les associacions de comerciants.

En la seua moció Compromís destaca el paper estratègic que representa el xicotet i mitjà comerç tant per la quantitat de llocs de faena que genera, com pel paper d'agent de cohesió social que desenvolupa. La completa liberalització d'horaris dels centres comercials representaria, en aquests moments de crisi i de reducció del consum, “la sentència de mort per a bona part del comerç local i de proximitat, a més de ser una forma de contribuir a una major precarització dels llocs de treball” afig el regidor nacionalista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona