Empreses

Regalar terra santa i llavors bíbliques

Quatre socis de Deltebre creen una empresa que ven terra d'Israel per internet

Cultiva Tu Fe projecta ampliar el negoci a Amèrica Llatina durant el 2014
La caixa conté mig quilo de terra i quatre sobres amb llavors, i costa 49 euros

Posar a la venda un producte innovador, viu i que tingui certa espiritualitat. Amb aquest objectiu quatre socis de Deltebre han llançat al mercat el projecte Cultiva Tu Fe, que comercialitza terra de Natzaret i llavors bíbliques. Concretament, la caixa conté mig quilo de terra de la vall de Jezreel, Israel, i quatre sobres amb llavors de magraner, símbol de la fertilitat; de xiprer, símbol de l'espiritualitat, i de murta i estepa, símbols de la prosperitat. “En temps de crisi s'ha d'aguditzar l'enginy, i hem buscat un producte diferent i que té uns valors”, explica Albert Custodio, un dels socis. La caixa amb terra santa és clarament un objecte per regalar i, en aquest sentit, els promotors estan satisfets de les vendes aconseguides al Nadal, quan la iniciativa es va posar en marxa. “Hem venut unes 400 caixes”, assenyala Custodio, que explica també que ara ja preparen la campanya de vendes per Setmana Santa i tot seguit per les primeres comunions. La caixa costa 49 euros i es comercialitza per internet, “des que el client fa la comanda passen només 48 hores fins que ho rep”, comenta Custodio. També hi ha un parell de floristeries de Barcelona on es pot comprar el producte i l'objectiu és disposar d'un punt de venda a cada capital de província enguany. “Pensem que és important disposar d'un lloc on els clients puguin observar directament com és el producte”, assenyala Custodio. Els emprenedors també negocien amb els bisbats que la caixa sigui present a les principals catedrals de l'Estat.

Els promotors de Cultiva Tu Fe sostenen que no necessàriament ha de ser un creient qui compri el producte. “És un producte per regalar i perfectament el pot comprar un jove per a la seua iaia”, comenta el soci de l'empresa, que destaca també que la fe es pot tenir en un mateix. “L'article té paral·lelismes amb la fe, cal dedicar-li un temps per cuidar-lo”, admet. Un 5% del cost del producte es destina a un projecte solidari de Mans Unides al Perú.

Evidentment, amb el mig quilo de terra que hi ha a la caixa no n'hi ha prou per plantar les llavors que es comercialitzen juntament amb la caixa, la idea és que es barregi amb més terra. “Seria inviable vendre una caixa que pesés cinc quilos per un regal”, argumenta Custodio. Això sí, tant la terra com les llavors que comercialitza Cultiva Tu Fe porten un certificat d'autenticitat que garanteix que aquella terra prové d'Israel. “És un document firmat pel ministeri d'Israel”, assenyala Custodio. A més cada caixa té una mena de certificat de matriculació, és a dir, que les porcions de terra estan numerades. “Quan arribem a la sis mil s'haurà exhaurit la partida de terra que vam adquirir”, diu el soci de l'empresa. Els socis de Cultiva Tu Fe van comprar 3.100 quilos de terra a Israel, els van transportar en vaixell fins al port de Tarragona i ara els conserven en un magatzem de Deltebre, on té lloc de forma totalment manual l'empaquetatge. La comercialització es fa des del viver d'empreses de Camarles, on hi ha el domicili social de l'empresa.

Procés ple d'entrebancs.

Els socis expliquen que no els ha estat gens fàcil posar en marxa la seua iniciativa empresarial. Els quatre provenen de professions distintes: un arquitecte, un constructor, un empresari del sector turístic i un consultor empresarial. “Han estat molts mesos de tràmits, després d'aconseguir el tracte amb el venedor d'allà”, explica Custodio. S'han hagut de donar d'alta com a comerciants de producte vegetal, aconseguir el certificat fitosanitari de la terra, superar el control de duanes, etcètera. I el principi del projecte tampoc no va ser fàcil: un dels socis, Josep Bertomeu, es va desplaçar a Israel, però van ser dies de visites infructuoses fins que va contactar amb un taxista argentí que li va fer d'intèrpret.

L'objectiu dels promotors és recapitalitzar-se enguany i el 2014 fer el salt a Amèrica Llatina, on probablement es traslladarà un dels socis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona