Economia

L'atur continua la tònica alcista a l'Alcoià-Comtat

La desocupació ha continuat al mes de gener amb la mateixa tònica alcista de 2012 a l'incrementar-se en 228 treballadors la xifra total comarcal que ja aplega als 18.669, tot i que en el mateix mes de l'any anterior van haver 368 aturats

L'atur ha pujat fonamentalment a Alcoi amb 125 més, seguit de Cocentaina amb 93; Banyeres de Mariola amb 12 i a Beneixama amb 22 més. Per contra, ha baixat a Ibi amb 65 menys i a Castalla amb 9 menys.

Quant als sectors industrials, l'atur ha pujat a l'Agricultura amb 22 més, la Construcció amb 29 i al sector Serveis amb 201 més; en canvi, ha baixat a la Indústria amb 7 menys i en el sector Sense Ocupació Anterior amb 17 menys.

Durant el mes de gener de 2013 s'han realitzat 2.054 contractes de treball, 364 més que el mateix mes de l'any anterior. El major índex contractació s'ha produït al sector Serveis amb 1.159 contractes, seguit de la Indústria amb 671, la Construcció amb 173 i l'Agricultura amb 51.

Per a UGT, les dades de l'atur continuen sent «una mala notícia, el que demostra que la Reforma Laboral no serveix per crear ocupació, sinó per destruir-ne», degut a les condicions que afavoreixen els acomiadaments.

En aquest sentit, les expectatives per al primer semestre passen perquè les empreses seguiran acomiadant empleats i se seguirà destruint ocupació, per la qual cosa l'Estat seguirà gastant més i ingressant menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona