Economia

laboral

Un centenar de treballadors de Noge reclamen els sous

El comitè d'empresa fa públic que Benseny, de Montmeló, està interessada a adquirir la carrossera

Més d'un centenar de persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça de la Vila d'Arbúcies per reclamar els sous endarrerits dels treballadors de Noge, empresa carrossera que ha presentat un ERO d'extinció que afecta, de moment, 74 dels 93 treballadors de la plantilla. La resta continua acabant comandes pendents. Els treballadors –que van rebre el suport de representants polítics– van denunciar la seva “crítica” situació i van reclamar ahir que se'ls abonin els salaris endarrerits i que s'acceleri el procés judicial per poder , si més no, cobrar de l'atur. Els treballadors tenen pendent el cobrament dels salaris de gener i febrer.

El secretari del comitè d'empresa de Noge, Jordi Calí, també va anunciar ahir que el grup Belseny, de Montmeló, s'havia interessat en la compra de la carrossera, que, des del comitè, sempre s'ha considerat viable. “Com a comitè hem trobat un comprador i així els ho hem dit als administradors concursals”, va dir Calí, que va explicar que Belseny apostaria per l'I+D i que exporta el 95% de la seva fabricació. “Tindria un pla industrial potent per garantir el futur dels treballadors i també nous llocs de treball a Arbúcies i la comarca”, va afegir.

El secretari general de la federació d'Indústria de CCOO a les comarques gironines, Pep Serra, va insistir en la necessitat que els treballadors cobrin els salaris endarrerits, que s'acceleri el procés judicial després que el període de negociacions acabés sense acord i que les administracions concursals expliquin els seus escrits. Així mateix, Serra va insistir a reclamar un cop més a a la Generalitat que s'impliqui en aquest cas, i va avançar que ja s'ha convocat una altra concentració de suport als treballadors de la carrossera el dia 20 de març.

La venda de Noge pot complicar-se pel fet que la planta és propietat d'una societat patrimonial –amb els mateixos accionistes de Noge– que també està en concurs de creditors. El jutjat ha de clarificar també aquesta situació.

LA XIFRA

74
dels 93 treballadors
de la plantilla de Noge ja són al carrer i tenen pendent cobrar els salaris de gener i febrer.

LA DATA

20.03.13
Dia
en què s'ha convocat una altra concentració a Arbúcies de suport als treballadors de Noge.

Un grup consolidat

El Grup Benseny, ubicat a Montmeló, va absorbir la matriu productiva i la marca de l'empresa Alben Ingeniería SL (antiga Manaut SA, que tenia pèrdues), coneguda per la seva capacitat per al desenvolupament de peces i recanvis industrials per al món del motor. Té “vocació pel mercat exterior, preferentment dels països emergents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions d’euros

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona