Economia

AGRICULTURA

La fira de Campllong espera superar els 30.000 visitants

Es farà els dies 6 i 7 d'abril i ocuparà una extensió de 40.000 metres quadrats

S'han habilitat aparcaments per a uns 5.000 vehicles

Té un pressupost de 75.000 euros

La Fira Comarcal de Campllong, que es farà els dies 6 i 7 d'abril, preveu superar la xifra de 30.000 visitants “si el temps hi acompanya”, segons va comentar ahir l'alcalde d'aquesta població, Lluís Freixas, en el decurs d'una presentació que es va fer al Centre de Visitants del Gironès. La fira arriba aquest any a la trenta-unena edició i té un pressupost d'uns 75.000 euros. Des del seu inici l'oferta de propostes i activitats ha anat augmentant i s'ha anat diversificant fins a arribar a convertir-se en un esdeveniment de referència dins el món comercial i rural i en un reclam per als visitants en general. “En aquestes tres dècades, la fira ha vist créixer i diversificar-se el nombre d'expositors i s'ha convertit en una gran fira multisectorial, on tenen cabuda estands comercials, de degustació i venda de productes artesans i d'alimentació, exposició i venda de maquinària agrícola, ramadera i industrial, vehicles i utillatge industrial, entre d'altres”, va dir Lluís Freixas.

El recinte firal d'enguany és de més de 40.000 m², dels quals 2.100 són coberts. A més, s'habilitaran 38.000 m² per a aparcament amb una cabuda per a uns 5.000 vehicles. Segons Freixas, la fira es consolida com un referent en el sector agrícola i comercial.

Enguany el nombre d'expositors ha superat les previsions i, tot i que augmenten les possibilitats d'espai, aquest és limitat i “hi ha llista d'espera”.

Entre les novetats d'enguany hi ha el concurs de Pony Games de la Federació Catalana d'Hípica, que es fa diumenge, i es preveu que hi hagi més de 120 participants, i l'Outlet d'Antiguitats, que es farà tots dos dies.

Destaca com cada any el concurs morfològic de vaques de raça frisona, que reuneix prop de seixanta caps de bestiar, i el concurs de treball monogràfic de ramat i gos d'atura català, actes que es fan des de la primera edició de la fira.

Paral·lelament a la fira comercial multisectorial i durant tot el cap de setmana, el visitant podrà descobrir com treballaven els avantpassats, en la mostra d'oficis artesans, i observar de prop els estris antics del camp. També podrà conèixer una gran varietats d'animals de pagès a la ja tradicional mostra de bestiar.

La fira també inclou uns tastets de proximitat amb la col·laboració del Centre de Visitants del Gironès, i els concursos de ratafia, maquinistes, morfològic de burro català i de pintura ràpida, a més de diferents exhibicions i la tradicional jornada tècnica que organitza la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i que està dedicada al sector lleter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.